Yokladım Bak Kalbimi ........
🎵 Sen benim işime yaramadın; Biraz da sıkıldım, kendimi yoramadım. Taviz versem olurdu belki; Çok hevessizdim ahhh, yapamadım. 🎵 Bir sağlam söz et de uysun bari, Yalanı atıp arkasına saklanma hiç! Yüksek sesle söyle de duyulsun bari, Yeter yeter yeter; Sen kaybol da aşk bulsun beni. 🎵 Mutsuz musun, kapılarımı tutmuşsun, Fazla kaçmış ölçüsü iyice coşmuşsun. Mutsuz musun kapılarımı tutmuşsun, Yokladım bak kalbimi çoktan uçmuşsun! Mutsuz musun, kapılarımı tutmuşsun, Fazla kaçmış ölçüsü iyice coşmuşsun. Mutsuz musun kapılarımı tutmuşsun, Yokladım bak kalbimi çoktan yok olmuşsun! [ 👨‍🎤 Emel Müftüoğlu; MUTSUZ MUSUN? şarkısı; 2004] .
··1 alıntı·
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #218375131 .
Gnosei Seauton
“Taviz versem olurdu belki…” Bu galiba titreşimini (düşürmek yoluyla) diğerinin titreşimine denk hale getirmekle ilgili… Böylece birliktelik başlayacak ya da devam edebilecek… Burada da kişi, (yüksek) titreşiminden vazgeçmiyor ve bu yüzden de birliktelik olmuyor ya da son buluyor…🤔 O zaman “selam yalnızlık ben geldim” Diye düşündüm, düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Kaybolması gereken ve birlikteliği insanı alçaltan her şeye: alçaltan aşk, esir eden alışlanlık, çalan ve hiçbir şey vermeyeni arkadaşlık, her türlü malayani iş ve hareket, eski ve eskimiş, iyi zannedilen değerler, her türden kişiyle fazla samimiyet, ifrata kaçan/kaçmış memleket ve akrabalık bağ ve ilişkileri... 🆚 .
Gnosei Seauton
Aşkta “çivi çiviyi söker” misali hareket edilmesini doğru bulmuyorum. Biten Bir aşkın tesirini hemen başka bir aşk ilişkisi ile gidermeye çalışmanın çiviyi daha da derine gömeceğini düşünüyorum. Bir aşkın olumsuz tesirlerini ancak yeterince yalnız kalarak üzerinden atıp yenebilir insan! Hem hem hem insan aşkı ancak karşı cinste yaşar gibi sığ bir zihniyet hakim! Çünkü aşkın nesnesinin ne kadar çeşitli olduğu çoklarınca bilinmiyor. .
Gnosei Seauton
Bu şarkı sözü şu alıntıyı kuvvetli bir şekilde çağrıştırıyor: “Gördüğü bir şeye yapışıp kalmakta inat eder; ama buna sadakat der.” .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntım: #147210264 Ve; #147126496 #146980671 #146600033 Bu da dolaylı yönden: #146530542 .