Cemil Meriç
2021 1. kitabı
Yaşamak İçin kendime bir dünya inşa etmek zorundayım diyerek;kitap olmayı seçti yani aydınlanmayı ve aydınlatmayı. Aydınlıkçılık ve diriliş sadece bir hayal olmaktan öteye gidemezse , obskürantizme yani karanlıkçılığa pranga vurmak da bir hayal olmaktan öteye gidemez! Hakikatin sadece hayallerde kalmaması için Bu Ülke’sini kaleme almıştır. Ve bu hakikatleri bizlere Ülke'sinde şu mısralarla aktarır; Düşüncenin her korkudan azad olduğu bir ülke Bir ülke ki insanları dimdik Dünya duvarlarla bölünmemiş Kelimeler gönlün derinliklerinden fışkırır Emek kemale uzatır kollarını Aklın ırmağı alışkanlıkların karanlık çölünde kuruyup gitmemiş Ne olurdu Tanrım! Benim yurdum da böyle bir bir ülke olsa. Cemil Meriç Ülke’sinde mücahit yüreklilere şöyle seslenmektedir: Yeni âhenkler veya hakikatler müjdeleyen mücahit... Kinin kasırgalaştırdığı alınlarda aşkı çiçeklendirmek de senin vazifen. Yaşamak tekamül etmekti diyordu O halde tekamül etmeyen yaşayamazdı, yaşıyor sayılmazdı. Yeni bir dünya keşfetmek istiyorsanız Cemil Meriç’in Bu Ülke’sine davetlisiniz.
Hayat ve İnsan
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 202425,3bin okunma