Burada ilk defa henüz okurken bir yorum bırakacağım. Biraz tuhaf hissediyorum ️ yabancı yayınlarından aralık ayı için seçtiğim kitaptı ve yorumu diğer aya kalsın istemedim
Birinci kitap olan Yılan ve Güvercini severek okumuştum. Azıcık araştırdığımda okurken neyle karşılaşacağımı tahmin ettiğim için içerik olarak beklentimi sarsmadı. Çok şey beklemiyor olmama rağmen epey güzel bir okuma olmuştu. İkinci kitap olan Kan ve Bal için “beklentimi karşılamadı” gibi yorumlar okudum. Benim beklentimi karşıladı. Çünkü devam kitabı olduğu için ve ilk kitaptan yazarı ve anlatım dilini çözdüğüm için içeriği tahmin etmek pek de zor olmadı.
Kaldı ki kitaba konu olan büyücülüğü ve büyüyü anlatırken verdiği ufak dersler kıymetli şeyler. Her şeyin alma verme dengesi üzerine kurulduğunu, yaptıklarımızın karşılığını yaşadığımızı anlatan, bastırılmış ya da yok sayılmış güçlere hayat veren, karanlıkta kalmış bazı hayallere ışık tutan bir kitap. Hayatın da benzer izler taşıdığını düşünürsek kitaptan çıkaracağımız şeyler bizlere güzel bir okuma sunuyor. “Anılarımız biraz… kutsaldı. Yaşamdaki deneyimlerimiz kim olduğumuzu şekillendirir” gibi ufacık bir alıntı bırakıyorum buraya. Bu ve bunun gibi güzel izler var kitapta. Ben sevdim şahsen. Okuma serüvenim heyecanla devam ediyor ve fantastik kurgu sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Melis Ünler ile birlikte #okuyanyabancı olarak seçtiğim kitaptı. Heyecanla ve zevkle okuyorum
Okurken beni başka diyarlara götüren kitapları ve o kitapların bende bıraktığı izleri seviyorum. Rengarenk izlerle karşılaşmanız ve zevkli bir okuma yapmanız dileğimle sevgili kitap kurtları.🩸
#okudumbitti
#buseferbitmedi hehe