·302 syf.····Okunma: 03 Ocak 2022 11:08 Aspidistra bir çiçek cinsiymiş yeni öğrendim.
Kitabın kahramanı Gordon kitapçıda çalışan ve paraya savaş açmış biri. Yatılı bir okulda eğitim alıyor ve orada yaşadıkları, kalabalık bir ailede büyümesi ve aile fertlerinin bir şekilde hayatlarını kaybetmesi üzerine, kitabın kahramanı Gordon paraya karşı bir savaş açıyor. Para onun için hiç bir zaman öncelik olmuyor. Hayatını sevgilisi hamile kalana kadar sefalet içinde geçiriyor. Kaldığı ev, çalıştığı kitapçı, ev sahibesi, mahallesi tam bir sefalet yeridir. En yakın arkadaşı zengin bir hayat süren ve daima Gordon'a sosyalizmi anlatan biridir. Kendini bir yazar olarak gören fakat hiç bir şey üretmeyen kitapçıda ödünç kitaplar vererek hayatını idame ettirdiğini düşünür. Oysa ki her zaman parasızdır ve ablasından aldığı borçlarla yaşar. Ne zaman ki sevgilisi bir bebekleri olacağını söylediğinde bütün inanç ve değerlerini geride bırakara daha güzel bir kazanç getiren reklam yazarlığına döner. Ve her zaman onun için bir sembol olan Aspidistra çiçeğini evinin penceresine koyar.
Akıcı bir dille yazılmış bir kahramanın paraya karşı açtığı savaşı ve sonuçta kaybetmesini anlatan bir eser.