2022 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2022 23:17
Yine Gülünün Solduğu Akşam dan daha fazla sola meylettiren bir anlatım... Siyasi tarih açısından dopdolu bir kitap. Yine mezun olduğum bölümün Avantajıyla iki tarafı da derinden hissedebildiğim zıtlıklar ama aslında bireylerin uyumu... İnanılan ile gerçekleşenin farkı. Hoş, siyasî tarihi unutup siyasî bugüne bakınca durum farklı mıdır ki sanki? #spoiler diyeceğim ama aslında ilk sayfalarda bilinen bir gerçekle başlamak, Arın'ın öldüğünü bilerek okumak umudu tamamen yok ediyor insanda. Bunu bilmesem sonuna dair bir umudum olurdu her şeye rağmen ama olamadı. Gerçekten her anlamda dopdolu bir kitap ve yanlı yazıldığı sonuna kadar hissedilse de bu o kadar gerçekçi yapılmış ki rahatsız etmiyor, aksine belgesel hissi yaratıyor. Zaten aslında sola yakın bir insan olmasam da devrim içeren bir sürü alıntı yapmam da kitabın bendeki etkisinin kanıtı. Sadece 2 konuya takıldım. Birincisi bu kadın neden "çocuk" deyip durdu bu Umut'a? O kadar duygusuz, o kadar annelikten uzaktı ki yaklaşımı, aşırı itici geldi. İkincisi gerçekten bu kadar uzamak zorunda mıydı? O büyüleyici etki 350-400 sayfa sınırında kalsa daha dozunda olurdu, beş yüzü aşkın sayfa bana o duyguyu boğucu geçirdi bazı noktalarda. Yine de harika bir dönem kitabı. Ve bu harikalık edebi yanının yanında dopdolu tarih bilgisinden de kaynaklı. Kesinlikle okuyun ve okutun! Sıcak Külleri Kaldı Oya Baydar
Devrim
Sıcak Külleri KaldıOya Baydar · Can Yayınları · 2024952 okunma