Sevim; hayata hep iyi tarafından bakan, bahtsızlığına bile ‘daha kötüsü olabilirdi’ diye şükreden biridir ve bir kaza sonucu komadadır. O sürekli rüyalar, hayaller, masallar görürken; eşi ve ablası dışarda onun için endişeli bekleyişlerini sürdürürler. Hele küçük tırtılı, yani oğlu Can, annesini görmek için hastanedeki hasta yakınlarını bile seferber eder. Üstelik ablası, eniştesinden de pek hoşlanmaz. Ama durumlar artık farklıdır.
Aslında romandan çok, novella tarzı yazılmış bir kitap. Sevim’in içinde bulunduğu masal dünyasına paralel, ablasının anılarına, hayallerine eş ilerleyen bir novella. Sevim’in masallarının konuşması şeklinde yazılması gibi ince detaylara da bayıldım. Hüzün, hayal, masal, herşeyiyle doyurucu bir anlatım. O kadar güzel tespitler vardı ki; yaşanan üzüntünün, kaygının, birbirinden hoşlanmayan iki insanı birleştirmesi o kadar güzel aktarılmıştı ki, büyük keyif alarak okudum ve keşke daha uzun olsaydı dedim. Sevgi-saygı, ölüm-yaşam ve bağlılık-fedakarlık kavramları üzerinde duran, o duyguları, hüznü okuyucuya mükemmel şekilde geçiren, kurgu ve anlatımıyla da şahane, masalsı anlatımıyla tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz edebi bir eser. Türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. (Selki : kelime anlamı ‘sorumsuz, dikkatsiz’)
#Selki
#alıntı
Doğru olanı söylemek için tek bir fırsat, o en uygun zaman çıkagelir ve insanlar sevdiklerine kıyamayıp ona gerçeği değil, duymak istediğini söyler.
^
Yüce esinlilere, din kurucularına, ermişlere, dağ çölleri, ormanlar, mağaralar gerek, sıradan insanlara azıcık hastane yeter.
^
@selyayincilik @demetfunf #selyayıncılık #selyayincilik #selyayinlari #kısakısa #bloghemsire #novella #tavsiyekitap SelkiDemet Fünf