Bu kitabın bir ruhu var. Evet yanlış duymadınız bir ruhu var.. Bu ruh kendi istediği değil, annesinin ona öngördüğü bir hayatı yaşıyor. Konusunu okuduğumda önce şaşırdığım daha sonra 'gerçekten hikayenin ikinci kızının duyguları ve hayatı nasıl yazılır ki' diye sorguladığım bir kitap oldu Onun Şeytanları . Okurken başrol kızların hayatının klişelerde ibaret olduğunun farkına vardığım an aynaya döndüm kendimi inceledim. Aslında herkes kendi hayatının başrolüydü, bunu fark edene kadar ne çok haksızlık yapıyoruz kendimize. Başka insanların değil kendi hayatımız olduğunu unutmadan yaşamalıyız bu hayatı.
Benim duygularım.
Benim düşüncelerim.
Benim kararlarım.
Benim hayatım.
Unutma sadece bir kez geliyorsun bu hayata, neden kendi hayatını yaşamak varken başka insanların isteklerine göre şekil verelim hayatımıza.
Alena güzel kızım.. Biraz zor da olsa kendi hayatını kendinin yönetmesi gerektiğinin farkına vardığın için sana sonsuz sevgi besliyorum.
Biliyorum Milas da göründüğü gibi kusursuz bir hayata sahip değil. Herkesin kendi içinde, kendi sıkıntıları var. Ama siz ikiniz birbirinizi tamamlayan bir puzzle gibisiniz, biriniz olmadan diğeriniz hep yarım kalacak. Devam kitabı niteliğinde olan Kelebeği Öldürmek kitabını okumak için sabırsızlanıyorum içinde sizi görmek bana hüzünlü bir tebessüme sebep olacak. İyi ki okumuşum, İyi ki sizinle tanışmışım..
Beyza AksoyOnun Şeytanları