·160 syf.····Okunma: 30 Ocak 2022 18:39 Kitapta Müslüman ve Mardinli bir genç olan Hüseyin ve mülteci kampında yaşayan Ezidi bir kız olan Meleknaz'ın acıklı hikayesi çokluk arkadaşı gazeteci İbrahim'in ağzından anlatılıyor.
Kitabın büyük kısmı Ezidi inancının bilinen ve bilinmeyen yönleri üstünde duruluyor. Orta Doğuda yaşanan savaşın etkileri, mülteci sorunları, mültecilere uygulanan zulümler yer almaktadır.
Hüseyin, Melkenaz'ın hayatına dahil olduktan sonra başına kötü olaylar gelir ve en sonunda bu ölümle sonuçlanır.
Hüseyin çocukluk arkadaşı olan gazeteci İbrahim bu ölümün peşine düşmek için Mardin'e gelir ve günlerce bu olayı çözmeye çalışmaktadır.
Bundan sonra artık İbrahim ve Meleknaz'ın etrafında şekillenen olaylar yer almaktadır.
Naçizane eleştirilerim:
Ömer Zülfü Livaneli evet kaliteli bir yazar onun yazdığı 3. kitabı okudum. Kitapları akıcı evet ama bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama hüzün konulu kitapları biraz insanı bunaltıyor. O bildiğimiz acı, hüzünden farklı bir hiss insanda oluşturuyor. Büyük bekletiler içinde oluyorum ama beklediğim etkiyi alamıyorum.
Huzursuzluk kitabına gelicek olursak güzel bir konu İnsan hakları konusu bakımından ama duygu konusunu tam olarak yansıttığını düşünmüyorum. Mardin çok geri planda kalmış sanki IŞİD'ın bir kampında geçiyor olaylar. Mardin'in tarihini yansıtılamamış.
Hüseyin'in çok geri planda kaldığını düşünüyorum. Kısaca mekan ve karekter konusunda beni etkilemedi üstü kapalı bir şekilde yansıtılmış.
Bilmiyorum siz de hissettiniz mi ben kitapta hep bir şey bekliyordum işte bu diyebileceğim ama göremedim,hissedemedim. Merak uyandıracak bir şey bulamadım acıklı bir hikâye ve bir inancının içeriği dışında.
Belki de benim eksikliğimdir bilemiyorum inşallah siz daha çok beğenirsiniz.
İyi okumalar...