Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Sıla yorumladı.
1088 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
30dan fazla ülkeden yüz milyonlarca askerin katıldığı, 70 ila 85 milyon arası ölümle sonuçlanan, askeri personelden çok daha fazla sivilin hayatını kaybettiği ve sonuçları ile günümüzü biçimlendiren bu savaşı neredeyse gün gün, cephe cephe, tüm siyasi yansımalarıyla öğrenmek ister misiniz? Savaşın askeri harekat detaylarını, ansiklopedik bir
İkinci Dünya Savaşı Tarihi
İkinci Dünya Savaşı TarihiBasil Liddell Hart · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2016150 okunma
··
599 görüntüleme
Sıla okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
acaba liseye giden biri için uygun mu yani ağır gelir mi?
AkilliBidik okurunun profil resmi
Hayır, bence ağır gelmez. Hatta tam aksine, dünyanın bu en büyük paylaşım kavgasında neler olduğunu o yaşlarda bilmek çok daha iyi olur bence. Zira, zannımca, savaşlar, resmi tarihlerdeki kahramanlık hikayelerinden farklı bir gözle okunduğunda doğru şekilde anlaşılıyor ve günümüze kadar gelen etkileri anlam kazanıyor.
1 sonraki yanıtı göster
Sibel okurunun profil resmi
İncelemenizi okuyunca aklımda iki cümle belirdi direkt. Birincisi David Fromkin'in 1. Dünya Savaşı sonunda imzalanan antlaşmalar için söylediği 'Barışa son veren barış' sözleri ki bu 2. dünya Savaşı'nın tüm gerekçelerini açıklıyor. 2. si ise Truman'ın attığı atom bombaları için 'tarihin en büyük kumarına 2 milyon dolar yatırdık ve kazandık' demesi. Sizin son cümleniz ise tüm her şeyi özetleyen bir cümle. Ve bitmesini istemediğim bir incelemeydi, elinize sağlık...
AkilliBidik okurunun profil resmi
Ne güzel paylaşmışsınız. Gerçekten de Versailles anlaşması bir anlaşma olmaktan ziyade bir nefret belgesi ve çok daha kötü bir savaşa yol açıyor. Ve savaşta insanın değeri ancak "zaiyat" olarak ölçülüyor. En acı kısmı da bu. Beğenmenize sevindim ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Tuğba okurunun profil resmi
Ne yalan söyleyeyim, biraz daha uzasın isterdim. Tam kendimi kaptırmış giderken, bitti. Okumaktan keyif aldığım bir incelemeydi, teşekkürler.
AkilliBidik okurunun profil resmi
Ben teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.
Alobar okurunun profil resmi
Harika bir inceleme olmuş, elinize sağlık
Alobar okurunun profil resmi
“Tarihi, kazananlar yazar” denir ki kanımca da doğrudur. I.Dünya Savaşı tarihi, o savaşın galiplerince yazılmış ve dünyayı ikinci bir savaşa sürükleyen olayların müsebbibi de sanki birincinin mağluplarıymış gibi gösterilmiştir. Halbuki birinci savaşın da -eğer bir ikinci olduğunu kabul edersek- ikincisinin de arkasında aynı olgu yatmaktadır: Emperyalizm... Bu olguyu anlamaksızın, statükocu devletlerin niçin statükocu; revizyonist devletlerin niçin revizyonist olduklarını elbette ki anlayamayız. Hatta I. Dünya Savaşı mağluplarına dikte edilen antlaşmaların niçin bu denli zalimce olduğunu dahi ancak bu olguyu ve bu olgunun dünyadaki tezahürlerini değerlendirerek anlamlandırabiliriz. O savaşın ardından kendisine dayatılan Sevr Antlaşmasını yırtıp atmayı başaran Mustafa Kemal Paşa’nın büyüklüğü de ancak o zaman tam olarak anlaşılabilir.
AkilliBidik okurunun profil resmi
Çok güzel özetlemişsiniz, kaleminize sağlık. Onca liderin yapamadığını kısıtlı kaynaklarına rağmen yapabilen ve emperyalizme rest çekebilen Mustafa Kemal Atatürk'ümüz bu yüzden çok kıymetli ve yeri doldurulamaz kalbimizde.
Hulya İnci okurunun profil resmi
Truman o bombaları Japonya’ya mı yoksa aba altından o zamanın Sovyetler Birliği’ne mi atıyor acaba? Acıyı çeken, hala kanserli insanların doğduğu ülke Japonya elbette ama gözdağı Sovyetler Birliği’neydi bence
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.