DOĞU TÜRKİSTAN
2022 2. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2022 00:24
Necip Kiylani Türkistan Geceleri Cahit Zarifoğlu Üstad'ın '' Bir Değirmendir Bu Dünya " kitabında bahsini geçirdiği , Doğu Türkistan zulmünü anlamak , müslümanların hislerine ortak olmak , düşman kim dost kim , Türkiye bu süreçte ne yaptı gibi soruların cevabını almak için okumaya başlayıp birçok sorularımın cevabını aldığım bir kitap Türkistan Geceleri.. Yazarımız Necip El Kiylani hac vazifesini yerine getirirken Mustafa Hazret adında Doğu Türkistanlı bir adamla tanışır . Doğu Türkistan'ın Çinliler ve Ruslar tarafından nasıl işgal edildiğini , halktan içinde cihad ve şehid şuuru olan mücahidlerin Hoca Niyaz , General Şerif Han ve Osman Batur liderliğinde nasıl savaştıklarını ve nasıl Şehit Edildiklerini , Rusya ve Çin'in halktan koparmaya çalıştıkları iman kuvvetini nasıl ilericilik diyerek empoze edilmelerini yaşamış bir kişiden Mustafa Hazret'ten dinliyoruz . Mustafa Hazret 1932 den 1950 ye kadar canla başla savaşmış en sonunda son birliklerinden kalan 300 kişilik bir grupla Keşmir tarafına çekilmek zorunda kalmış , orada zulümden kaçan karısını ve çocuğunu bulmuş , mücahidlerin tek tek şehit edilişlerini izlemiş ,en sonunda hizmetini Hacca giderek oradaki bütün müslümanlara Doğu Türkistanda yaşanan zulmü anlatmaya vakfetmiş mücahittir . " Kitapta da belirtildiği gibi Doğu Türkistan 'a TEK BİR MÜSLÜMAN DEVLET BİLE YARDIM ETMEMİŞ YALNIZ KALMIŞLARDIR" Her müslüman ve Türk genci sadece şu anı değil geçmişte de neler yaşandığını ,ne zulümler görüldüğünü , hangi değerlerimize saldırıldığını , BİZLERDEN NELER ÇALINMAK İSTENDİĞİNİ bilmek ZORUNDADIR. Son olarak kitapta ilgimi çeken ve bizi derinden yaralayan şeyi belirtmek istiyorum : -" İLERİCİLİK NEDEN ADALET VE ÖZGÜRLÜKLE BAĞDAŞMIYOR BİR TÜRLÜ ?"
Türkistan GeceleriNecip Kiylani · Özgün Yayıncılık · 2009369 okunma