Çocukluk çağlarımız yaşamımızın temelidir. Hayatımızda ne eksik bırakıldıysa ömrümüzce onu arar dururuz, diye başlamak istiyorum.
Gaza doğduğu gün (babasına göre) annesi tarafından sahip çıkılmadığını, atıldığını hatta diri diri gömülmeye çalışıldığını düşünen bir çocuktur. Yani hayata zaten 1-0 başladı. Babası Ahad da (Daha'nın tersi) insan hayatına saygı duymayan, suç üstüne suç işleyen bir insan kaçakçısıdır.
Gaza 9 yaşındayken başladı bu suçların içinde olmaya. Çok zeki bir çocuktu. Okulda da çok başarılıydı. Çok kere kaçıp gitmek istedi ama Ahad asla izin vermedi. Onu kendi gibi yetiştirmeye çalıştı. Babası tarafından cezalandırılan bir çocuktu Gaza ama suçu neydi? Neyin cezasını çekiyordu?
Kaçakçılıkla başlayan serüveni bir kaza ile İstanbul'da yetiştirme yurduna, oradan akıl hastanesine, sonra izole bir yaşama ve oradan da nerelere...
Gaza iyileşmek istiyordu. Çok girişimlerde bulundu ama bir türlü olmadı. Af dilemek kendini affetmek istiyordu.
En sonunda kendini bir kamyonetin kasasında bir kaçakçı olarak buldu. İyileşebilecek miydi? İyileşmek kolay olabilecek miydi?
Beğenerek okudum. Tabii çok da etkisinde kaldım. Hakan Günday severek okuduğum bir yazar. Farklı kitaplarını da edindim. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)
DahaHakan Günday