Şubat 2025
Ekim 2013
Doğan Kitap
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Gaza suçlu mu,yoksa kurban mı?
·392 syf.·
2026 34. kitabı
Yeraltı edebiyatının klasikler arasına girmeye aday bir eser olduğunu kitabın sonunda bizzat söylüyor sevgili yazarımız Hakan Günday. Ama bana göre bu bir adaylıktan çok daha fazlası; Günday, yeraltı
2023 12. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 17:46
Ben Kinyas ve Kayradan başka böyle ağır bir kitabını okumam sanıyordum. Ama kalem Hakan Gündaya sahipse şaşırmamak lazımmış. Okumak o kadar uzun çekti ki, sırf piskolojim kaldırmadığı için. Hele Gaza'nın insan enkazının altındaki kadının cesetiyle yaptığı şeylerin olduğu bölüm.. O bölümü okuduktan sonra kitaba 2 gün dokunamadım. Kamyonun kaza yaptığı anı, depoda olanları, insan enkazı altında kaldığı günleri öyle bir detaylarla, cümlelerle yazmış ki, bunu yaşamayan bir insan nasıl bu kadar emin böyle hislerden diye düşünüyor insan. "Hakan Günday nerden biliyor bunları? Herhalde bir kamyondan kaza sebebiyle üstüne yağıp etrafında duvar yaratan insan enkazının ve cesetlerin altında kalmamıştır" dedirtiyor insana. Kinyas ve Kayradan sonra okuduğum en güzel ve ağır kitabıydı, ama mükemmeldi.
2022 10. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2022 15:41
Yeraltı Edebiyatı, ülkemizde yeterince gelişim olanağı bulamamış olan türlerden. Türk yazarların çok rağbet etmediği bir tür aslında. Belki de rağbet etmek alışkanlıkları olan kişilerin yazarlığı sorgulanabileceğinden dolayı bu türü kaldıramayacaklar. O yüzden böylesi daha isabetli oluyor olabilir. Hakan Günday ise bu tür yazarlardan değil. Düzensiz aralıklarla dört parçaya ayrılmış kitap. Her bir parçasına Rönesans resmindeki dört temel tekniğin isimleri verilmiş. Daha doğrusu dört kanonik resim modlarının isimleri. Sfumato, Cangiante, Chiaroscuro ve Unione. Bu da kitabı ilgi çekici kılmış. Her bir kanonik resim modunun ardından hikaye biraz daha şekil değiştiriyor. Kitapta yazarın kendi görüşleri olduğunu sezdiğiniz bazı görüşler, uzun monologlar bulunuyor yer yer. Ama bunlar sıkmıyor. Temel seviyede felsefe eğitimi görür gibi veriliyor okuyucuya bunlar. Kısacası iyi bir kitap. İçeriğini anlatmak istemiyorum pek, çünkü fazla kaptırıyorum kendimi. Umut dolu kitaplara...
2025 55. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 13:19
Şimdi kim suçlu? Ben mi, Babam mı, İnsanlar mı, Yoksa.......? Ben bir çocuğum, yani çocuktum.... Bir canavarın oğluydum ben, bana ne öğretiliyorsa, ne gösteriliyorsa, ne söyleniyorsa onu gördüm, onu yaptım, ben bana anlatılan dili yaşadım, başka dil bilmiyorum...Bir aslanın oğlu aslan olmaz mı? Ya da bir varlığın herhangi bir yavrusu onun türünden olmaz mı? Ben bir canavarın oğluysam da canavar olmak kaçınılmaz yazgım değil miydi? Ben kimim? Ben nasıl bu hâle geldim, ne Tanrı biliyorum ne başka bir şey...iyi olan hiçbir şey yok... yok etmekten başka .. kırdım, parçaladım, ezdim, öldürdüm, yok ettim... zayıf olan neyse, kimse hepsine saldırdım, öyle bi şeye dönüştüm ki ben, bir ölüye, ölü bedene bile saygım yoktu, ona dokundum tahrik oldum, okşadım, haz aldım, ya bir ölüye....bana ne oldu böyle.... şeytanın oğlu değilim ben şeytanın ta kendisiymişim... Kaçabilir miydim kendimden? Denedim ama travmalar, geçmiş beni sürekli durdurdu... insanların içinde olmaya dayanamıyorum, birinin bana dokunmasına katlanamıyordum, onlar dokundu bana bende dokundum, onlar ezdi yok etti beni bende ettim...onlar her yerde... nasıl kaçacağım onlardan, nasıl kaçacağım kendimden? Bana ne oldu, bana ne oldu? Şimdi kim affeder beni? Kim? .... .Herkese Keyifli Okumalar Diliyorum......
Her şeyin DAHA'sı...
2024 14. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2024 17:53
Yine karanlık, içinde insan denen canavarların yaşadığı, alışılagelmişin dışında bir hayat ve bu hayatta nefes almaya çalışan bir karakter. Gaza... İnsan kaçakçısı babasıyla yaşayan Gaza, aynı zamanda babasının iş ortağı ve sadece 9 yaşında. 9 yaşında büyümek zorunda kalan bir çocuk. Doğunca annesi tarafından öldürülmek istenen ama babası tarafından buna engel olunup hayatı kurtulup başka bir çukura atılan Gaza. Gaza, okulda ciddi başarı sağlayan çok zeki bir çocuk. Babasının ona olan alışkanlığı yüzünden gerçek potansiyelini gösteremez çünkü imkânı olsa yurt dışında burs alıp eğitim alabilecek biri. Bir kaza sonucu babasını kaybeden ve ağır bir travma yaşayan Gaza, hayata tutunmak ister fakat hayatın zorlu patikalarında devam etmek zordur. Hele travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsa bu katlanılmaz bir acıdır. Hakan Günday kendini her ne kadar yeraltı edebiyatı olarak kategorize etmese de benim için yerin altını üstünden farklı derinlikte ve keşfedilmemiş dehlizleri gösterecek nitelikte bir yazar. Hararetle tavsiye ediyorum... Keyifli okumalar.
·420 syf.·
2015 119. kitabı
Hakan Günday... Son dönemin en iyi yazarı benim gözümde. Yerli Dostoyevski, sayfalarca onu anlatabilirim. Daha beni Hakan Günday' la tanıştıran kitap. Bu kitabı 2014 yılında okudum ilk kez. O
·420 syf.·
2025 23. kitabı
Hakan GündayHakan Günday ‘ın bu kitabında Gaza ile tanışıyoruz. Gaza mülteci taşıyan bir babanın oğlu Hakan GündayHakan Günday bize Gaza’yı acıya doğan bir çocuk olarak tanıtıyor başta sonra haysiyetsizlik psikopatlık zeka ve akılla süslüyor kitap ilerledikçe, her paragrafta hüzünleniyor küfrediyor lanetliyorsunuz sonra acımaya başlıyorsunuz. Bunların hepsi nasıl olur diyorsanız okumanız lazım bu kitabı. Spoiler vermemek için içerikten bahsetmeyeceğim ama özellikle bir kaç kısımda özellikle kamyon kazası kısmında kitabı fırlatıp üstünde tepinmek istedim. Yazar mülteci sorunlarına değindiği kitabında aynı zamanda küçük bir mülteci grubu üzerinden Türkiye ve dünya siyasetini yerden yere vuruyor, insan ve toplum psikolojisini eleştiriyor. Ve kahramanımızın iç hesaplaşmasıyla bitiriyor, sizde okursanız şayet Gaza’nın geçirdiği aşamaları gördükçe şaşıracaksınız. Hakan GündayHakan Günday’ın hayal gücüne ve insanlığın sorunlarını yüzümüze tokat gibi çarpa çarpa anlatmasına hayran kaldım. Kitapla ve sağlıcakla kalın
Daha
2023 38. kitabı
Hakan Günday'dan ödüllü bir kitap.. Ödülü her kelimesiyle hak eden, sarsıcı.. Fazlasıyla etkilendiğimi söylemeliyim. Babası insan kaçakçısı olan Gaza'nın öyküsü. Babasının adı Ahad. Kitabın ismi Daha'nın tersi. Henüz 9 yaşında babasıyla kaçakçılık yaparken yaşadığı kurgu yer olan Kandalı'da kendine muazzam bir sosyal deney ortamı hazırlayacak kadar zeki. Bu deneyin sonunda babası ve kaçaklarla yola çıktıklarında başlarına gelen kaza sonunun başlangıcı olur. Babası ve herkes ölür, 13 gün sonra bulunduğunda o artık yaşayan bir ölüdür. Önce sahip çıkılır, zekasıyla eğitimine devam eder ama sonrasında birden delirir. Akıl hastanesi deneyiminden de aklı sayesinde özgür kalır. Evine döner ve babasının kaçakçılıktan kazandığı tüm parayı annesinin mezarında bulmasıyla, akıl hastanesinde alıştığı uyuşturucunun etkisiyle kendine izole bir hayat kurar. Yapayalnızdır, kendi tercihidir. Kimselere dokunamaz, konuşamaz. İyileşmek için elinden geleni yapar, yollara düşer, insan içine karışmanın, ayağa kalkmanın yollarını arar ve kaderi onu sonunda öyle bir yere getirir ki, kendini affettirmesi artık kaçınılmaz olur; zamanında kötülük yaptığını düşündüğü tüm o kaçaklara, Cuma'ya, Rastin'e.. Ayağa kalkar evet, iyileşir evet, ama bedeli büyük olur.. Spoiler vermek istemem pek ama, bu kitapta altını çizmek istediğim cümleler öyle çoktu ki, kitabı buraya baştan sona yazsam az! DAHA fazlası kitapta.. Mutlaka okuyun.. Hakan GündayHakan Günday
Daha
2022 61. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2022 21:02
Yeraltı edebiyatı katagorisinde dahil edilen yazarın kalemiyle ilk tanıştığım kitabı oldu. O kadar çok şey anlatmak istiyorum ki ama zihnimdeki fikirleri aktarabilir miyim, inanın ki bilmiyorum.
2024 69. kitabı
Dünyanın en çaresiz çocuklarına en büyük hayalleri kurduran, umut denilen o doğal felaketten nefret ediyordum!” “Çünkü her ne kadar, geçen onca süre içinde hayli değişmiş olsam da,

Hakan GündayYazar · 11 kitap
Hakan Günday, Türk yazardır. 2000'li yıllardan itibaren roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserler vermiştir. Eserlerinde yarattığı anti kahramanlar ile toplum ahlakı, evlilik ve aile kurumlarını eleştirir. Cinsellik, şiddet, cinayet, uyuşturucu, sapkın ilişkiler gibi konuları sıklıkla ele alan yazar, Türkiye'de yeraltı edebiyatı alanında önemli isimlerden birisi olarak anılır. 29 Mayıs 1976'da Rodos'ta doğdu. İlköğrenimini Brüksel'de tamamladı. Ankara Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde üniversite eğitimine başladı. Ertesi yıl Üniversite Libre de Bruxelles'in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam etti. İlk romanı "Kinyas ve Kayra"yı 2000 yılında o dönemde Om Yayınevi'nin editörü Nevzat Çelik'in desteği ile yayımladı. Hakan Günday, eski milletvekillerinden Faik Günday'ın torunudur. 26 Kasım 2014 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen törende 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülünü almıştır. 5 Kasım 2015'te, Fransızcaya Encore adıyla çevrilen "Daha" romanıyla Fransa'nın saygın edebiyat ödüllerinden Prix Medicis "En İyi Yabancı Roman Ödülü'nü almıştır. İlk oyunu olan Malafa, 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterime girmiştir (2010). Romanları Kinyas ve Kayra (2000) Zargana (2002) Piç (2003) Malafa (2005) Azil (2007) Ziyan (2009) Az (2011) Daha (2013)