Yekta Kopan’ın 2021 yılında çıkan bu kitabı, distopik bir hikaye ile başlayıp masalsı hatta epik denecek bir hikaye ile son buluyor. Kitapta toplam 12 öykü var. Ortak özellikleri tüm hikayelerin bir şekilde çocukluğa, çocukluk hislerine; o saf ve art niyetsiz düşüncelere tünel açması. Çoğunluğu çocukların gözünden anlatılan hikayelerde yer yer bunlar çocuk yahu bunu düşünmüş olamaz diyorsunuz okurken ama bir an durup çocukluğunuza baktığınızda aslında tam da böyle gördüğünüzü, hissettiğinizi anımsıyorsunuz. Yetişkinlikte erişilen karakterde, geçirdiğiniz çocukluğun ne de etkili olduğuna hem fikir oluyorsunuz. Yaptığınız yanlışlarda, doğrularda, attığınız adımlarda, verdiğiniz kararlarda ve sizi siz yapan o biricik hayatınızda aslında her şeyin ucu bir noktada o geçirilen çocukluğa değiyor. Favori hikayelerim ise; Dancing Queen, Sabit Bey’in Spor Ayakkabıları ve Sır: Bir Masal. Özellikle de Sır: Bir Masal, benim için dönüp dönüp defalarca okunması gereken bir hikaye olarak, zihnimin derinlerine kaydedildi bile. Şimdiden okuyacaklara keyifli saatler diliyorum, yer yer üzüleceğiniz, yer yer üzerine uzunca düşüneceğiniz, yer yer de ağızda tuhaf bir burukluk bırakacak 12 harika hikaye sizleri bekliyor.
Bana Kuşlar SöylediYekta Kopan1000Kitap