···Okunma: 21 Şubat 2022 19:42 Bastian Balthasar Bux, arkadaşları tarafından zorbaca davranılan ve kişisel özellikleri dalga konusu olan bir çocuktur. En sevdiği şey ise kitaplardır. Yağmurlu bir gün arkadaşlarından kaçarak bir sahafa girer ve Bitmeyecek öykü ile karşılaşır. Parası olmadığı için kitabı çalar ve sahafcıdan korktuğu için okula gelir ve çatı katına saklanır. Kitabı okumaya başlar. İşte kitabı okumaya başlamasıyla hayaller dünyasına, Fantazya ’ya kaptırır kendini. Bu kitapta onu birçok macera bekliyordur.
Bizde Bitmeyecek Öyküde Bastian’ın, Çocuk İmparatoriçenin , Atreju’nun, Fucher’ın ve daha birçok Fantazya da yaşayan karakterin hikayelerini okuyoruz. Biraz masal dünyasına, biraz da gerçeğe ve kurduğumuz hayallerle oluşan yaşama kaptırıyoruz kendimizi.
Bitmeyecek Öykü ne kadar çocuk kitabı gibi görünse de 512 sayfadan oluşmaktadır. Sayfa sayısının çokluğu gözünüzü korkutmasın gayet akıcı bir dil ve olay örgüsü ile hem yetişkinler hem de çocuklar rahatça okuyabilir.
Kitabın kapağı, içindeki kısımlara ayrılan yerdeki çizimler, içindeki yazıların renklerinin alışılmışın dışında olması güzel geldi bana.
Bitmeyecek Öykü’yü okumanızı öneririm. Kitaptan birkaç alıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum.
''Birçok olasılıktan bir tanesini seçebilse, başkasını seçmezdi. Çünkü artık biliyordu; dünyada sevincin binlerce, binlerce biçimi vardı ama temelde hepsi bir tanesinde birleşiyordu, sevebilme sevincinde. Hepsi bir ve aynıydı.''
''İnsan, dileğinin yerine gelmeyeceğini bildiği sürece -belki de yıllar boyu- bir şey dileyebiliyordu. Ama dilediği düşün gerçekleşme olasılığı ansızın karşısında durunca, o zaman bir tek şey diliyordu: Onu hiç dilememiş olmayı.''