·218 syf.····Okunma: 03 Mart 2022 19:52 Roman olduğunu sanarak okumak istediğim bu kitabın birkaç hikayeden oluştuğunu fark edince her ne kadar şaşırsam da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Sırasıyla hepsi hakkında görüşlerimi yazacak olursam;
Beyaz Geceler: Kitaba adını veren hikaye, aralarından en beğendiğim oldu. Çok tatlı bir dostluktan aşka dönüşen hikaye, sonu her ne kadar istediğim şekilde bitmese bile çoğu yerinde beni mutlu etti.
Başkasının Karısı: Aralarından en az sevdiğim bu oldu, okurken biraz gürültülü ortamda olmamdan da kaynaklı olabilir ama hikaye boyunca gerek karakterlere, gerek de konuya odaklanamadım. Tekrar okuyacağım bir ara.
Noel Ağacı ve Nikah: Kısa ama sonu yüzünden çok farklı bir hikayeydi, çok olmasa da sevdim.
Haysiyetli Hırsız: Beyaz Geceler'den sonra favorim oldu, hem konu hem de karakterler ilgi çekiciydi. Fazla uzun olmaması sebebiyle de sıkmadı.
Yufka Yürekli: Bu hikayeyi de gayet sevdim ama ilk on sayfasında olaydan biraz koptum, sonrasında okuduklarım ile yetindim. Yine de işlediği dostluk ve karakterlerimizden birinin delirme süreci gerçekten etkileyiciydi.
Sözün özü, benim için aklıma geldiğinde bir hikaye açıp okuyacağım bir kitap oldu. Dostoyevski'nin kalemine alışmama da fayda sağladı.