SADE SU GİBİ BİR ROMAN
2022 30. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2022 17:10
8.5/10 Kitabı anlatmaya nerden başlasam bilemiyorum. O kadar akıcı ve sürükleyicidi ki bir çırpıda bitirdim. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Jane Eyre dayısının evinde yasamaya başlıyor. Dayısı vefat etmeden önce eşine yeğenine bakacağına dair söz verdiriyor. Yengesi Jane'yi bir türlü benimseyemiyor. Iki kızı ve biricik oğlundan başka kimseyi gözü görmüyor. Jane sevgiye ve ilgiye muhtaç küçücük yaşında bir türlü aradığı sıcaklığı ve sevgiyi bulamıyor. Yengesinin kötü davranışlara hiçbir zaman boyun eğmiyor ve yengesi sonunda çareyi onu yatılı bir okula göndermekte buluyor. Böylece Jane Eyre gerçek hayata ilk adımını atıyor.Okulda kısa sürede kendini sevdiren Jane Eyre sonunda 18 yasında okulunda mürebbiye olarak işe başlıyor. Bütün hayatini bu okulda devam ettirmek istemeyen Jane kendine yeni bir iş arıyor. Sonunda Mr. Edward Rochestar'ın malikanesinde mürebbiye olarak işe başlıyor. Hayatı yeni yeni tanıyan Jane ilk aşkını da burada buluyor ve gerçek dünya ile karşılıyor. Charlotte Brontë o güzel, sade ve akıcı uslubuyla hiç sıkmadan bizleri kitabın içine aliyor. Dönemin şartlarına baş kaldıran, özgür ruhlu, kendine değer veren, hayatta dimdik ayakta duran kadın kahramanımız Jane Eyre'ye herkesin hayranlık  duyacağı aşikar. Kafanızı dinlemek, kendinizi Ingiltere'nin masalsı dünyasında bulmak istiyorsanız en kısa zamanda okuyun. -İnsan yaradılışı kusurludur. En parlak yıldızların bile üzerinde lekeler vardır. Miss Scatcherd'inki gibi gözler yıldızların parlaklığını görmezler de ancak bu ufak tefek lekeleri seçerler. -Gönül kimi severse güzel odur. -"Ateşine değil, sebatına boyun eğiyorum. Su damlaları sonunda bir kayayı bile eritir."
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,3bin okunma