T1AMAT
2022 14. kitabı
Okunma: 16 Mart 2022 19:59
Yıl 1915... Britanyanın Mısır'dan deniz yoluyla askeri sevkiyatını engellemekle görevli Tahtelbahir. Britanya donanmasına ait bir destroyeri batırır ve bir şilepi ele geçirir. Şilepte tuhaf şekilde can vermiş insanlar ve altın,yaldızlı melekli,cicili bicili bir sandukayla beraber 7 tane tuhaf çivi bulurlar. Gemiye getirilen sanduka ve çiviler daha sonra şilepteki cansız bedenlerin sebebini gösterecektir. Altın sanduka demire, üzerindeki meleklerde ifritlere dönüşür. Hoş geldin Hellraiser. 1987 yılında yapılan sonra da devam filmleri çekilen Hellraser o zamanın çocukları bizler için büyük korku sebebiydi. Kitabı okurken filmi tekrar hatırladım bir farkla İhsan Oktay Anar'ın benzersiz üslubuyla harmanlanarak. Okuduğum,okunması kolay kitaplardan sonra küçük bir şok etkisi ile başladım kitaba ki daha önce ihsan Oktay Anar'ın; Puslu Kıtalar Atlası,Suskunlar,Efrasiyab'ın Hikayeleri, Amat ve Yedinci Gün ile müşerref olmuştum kendileriyle. Denizcilikle ilgili çok fazla terim bulunduran kitap Amat'ı okuyanlar için çok zorluk çıkarmayacak bir üslubla yazılmış. Velhasılkelam gerilim sevenler için okunabilecek bir kitap yalnız daha önce yazarın kitaplarını okumadıysanız biraz zorlanabilirsiniz. Şunu da belirteyim ki İhsan Oktay Anar pek sevdiğim bir yazardır. En sevdiğim kitabı da Suskunlardır. Sevgiler. Tiamat İhsan Oktay Anar
Tiamatİhsan Oktay Anar · Everest Yayınları · 20225,5bin okunma