Kara Badem
2022 20. kitabı
Umut Aydın kaleminden #KaraBadem umutsuz bir askın hikayesi. Kıvanç yani KıvKıv Karataş Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmenidir. Üç yıllık ilişkisi aniden biter, terk edilir. Ailesinden ayrı yasamaktadır ve Mustafa, Mıstık adında ev arkadası vardır. Dobra, komik ve eğlenceli bir karakter. Kitaba ayrı bir hava katmış. Diğer bir karakter ise Muradiye, Muro Kütahya’nın Gediz ilçesinde yaşıyor on dokuz yaşında Kıvanç’a aşık ve tarla işleriyle uğraşıyor ailesiyle. Olaylar Kıvanc’ın Gediz’e gelmesiyle başlıyor. Sonrası tam bir komedi tadında. Öyle olaylar gelişiyor ki Kıvanç hiç tanımadığı Muro ile evlenme arifesine kadar geliyor. Yazarın dili ve hikaye akıcı. Ayrıca yerel tabirler de yer alıyor kitapta. Argo kelimeler, günlük konuşma dili, şiveler de bulunuyor. Muro’yu başlarda sevemedim. Onu sevmeyen Kıvanç’a karşı gurursuz davranışları, sözleri var diye. Hikaye ilerledikçe bu davranışların, geçmişte kalacağını anlıyorsunuz. Çünkü bir insanı sevmek aslında onun özünü sevmekle başlıyor. İstenmeyen ya da hoş karşılanmayan davranışlara rağmen içiniz isiniyorsa bitmiştir. Kıvanç da o kadar beğenmemesine rağmen duygularına söz geçiremeyenlerden. Samimi bir hikaye ve sonu merakta bırakıyor.
Roman
Kara BademUmut Aydın · Armageddon · 029 okunma