···Okunma: 05 Mart 2017 11:19 Tarih ve bilimin iç içe harmanlandığı bu kitabı okurken kendimi bir çok yerin altını çizerken buldum. Özellikle de İkinci Dünya Savaşı olaylarının bilimsel bir dille anlatılması benim o günleri daha da anlamamı sağladı. Bilimsel dilin bu kadar anlaşılır bir şekilde anlatılması beni hem şaşırttı hem de kitabın içine girmemi sağladı.
Kitap İkinci Dünya Savaşı sırası yaşanan siyasi anlaşmazlıkların kökenine iniyor. Macaristan'dan başlayıp Albert Einstein'in da aralarında bulunduğu ünlü bilim adamlarının Dünya'nın durumunu değiştirecek mektuba kadar ilerliyor kitap.
İkinci Dünya Savaş'ının akışını değiştirecek bir olay ile bilim dünyası kendini o işe adayarak çalışmalarına devam ediyordu. Bu önemli iş ise uranyum elementinin nötron yüklemesi yaparak açığa çıkardığı enerji. Yani bu enerji Hiroşima ve Nagazati de yapılacak olan atam bombasının sinyallerini çağırıyordu.
Szilard, eğer bu nükleer bombasını Almanya'daki bilim adamları bulursa Dünya'nın geleceği sondan korkarak Einstein ile Belçika kraliçesine ve Amerika başkanına mektup yazarlar.
İşte bu mektup tarihi değiştirir.
Kavgamız serinin ilk kitabı. Bu kitabı okurken kendimi tarihin sularına doğru yolculuk yapmamı sağladı. Birinci dünya savaşı başlangıcı, Almanya'da gelişen bilim ve Hitler dönemindeki baskıyı okuyoruz kitapta. İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.