İYİ Kİ OKUDUM DEDİĞİM KİTAPLARDA BUGÜN
2022 2. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2022 19:09
" Keşke..." diyerek bu inceleme yazısına başlamaktan nefret ediyorum ama ne yaparsınız... Söz konusu " Kitap okumak" olunca ne yazık ki bunu diyorum. Yine de şükrediyorum ki bana bu kitabı tavsiye eden güzide, naif ve zarif yürekli bir insan sayesinde bitirmek nasip oldu. Öncelikle kendisine bu konuda büyük bir minnettar borcumun olduğunu belirterek inceleme yapmaya başlayabilirim. Elbette Kürk Mantolu Madonna ' yı benden önce nice insan okumuş olup " Keşke" dediği bir ana tanık oldukları konusunda bir sezim var. Ama ne kadar doğrudur bilemem. Her neyse Akıcı bir üslup ile anlatılan olaylar arasında bilmediğiniz kelimelere dair alt bilgi kısmında açıklama yapan, betimlemesi hayal gücünde kusursuz canlanan, gülmeyi, hüzünlenmeyi, şaşırmayı ( çok nadir de olsa bir an evvel şu kısmı okusam da heyecan veren kısımlara gelsem dediğim sıradan kısımları) ve daha nice duyguyu bulabileceğiniz bir roman. İlle de roman olsun diyorsanız, çoğu duygusal gönüle hitap eden türden bir kitap. Kitabın içeriğine girecek olursam, dışarıdan sessiz, sakin, kendi işinde gücünde olan bir insanın, babası aracılığı ile yurt dışına gitme kararı alıp, sabun üretimi adına tecrübe edinip memleketine gelinceye kadar ki süreçte yaşadığı olayları anlatmaktadır. Ve şunu da anladım. Her ne kadar " Keşke" demiş olsam da, " iyi ki okudum" dediğim bir kitap oldu. Daha yeni okuma alışkanlığı kazanmaya başladığım kitabı yaklaşık 4 oturuşta bitirmenin mutluluğunu anlatamam. ( 9 günde dediğine bakmayın. Toplarsam 4 saatte okuyup bitirdiğim bir kitap oldu). Son olarak ; kesinlikle bir insanın okuması gereken kitap olduğu kanaatindeyim.
Roman
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376bin okunma
İnsancıklardanBerkay
Betimlemeler o kadar akılda canlanan bir hal almış ki, sokakları, mekanları detaylarıyla hayal edebildim. Raif bey mesela, ilk başta ben onun ana karakter statüsünde olacağını tahmin bile etmemiştim. Ama gel gelelim onun hayatına dair yaşadığı şeyleri öğrenince ister istemez " Vay arkadaş" dedirtti. Biraz da kendi hayatımı gördüm. Nedendir bilmem 😅
Elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş. Daha böyle güzel incelemelere inşAllah.🌿
İnsancıklardanBerkay
Vesile olan gönül sağ olsun 🌿 ikincisi de daha şimdiden kafamda canlanmaya başladı. 😊