Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2022 00:00 · Cinayet kitabı olmasına rağmen sondan başlayan bu kitap sonunu bildiğim halde oldukça ilgi çekici geldi bana.Bayardo San Roman’ın bakire olmadığı gerekçesiyle Angela’yı geri baba evine götürür.İkiz kardeşleri Pablo ve Pedro’nun Angela’ya namusunu kirletenin kim olduğunu sorup da Santiago Nasar cevabı aldığında ise cinayet tam olarak başlar.İkizler Santiago ile arkadaş olmalarına ve içten içe onu öldürmek istememelerine rağmen “namus gereği” bunu yapmak zorundalardı.Cinayet işlenene kadar birkaç kişi hariç neredeyse herkes cinayetin işleneceğinden haberdardı çünkü ikizler cinayetin gerçekleşmemesini birilerinin onları engellemesini istiyordu.Tüm bunlara rağmen Santiago öldürüleceğini ölmeden birkaç dakika önce öğrendi ve artık çok geçti.
Santiago’nun öldürülmek istendiğinden bir türlü haberinin olamaması benim kitapta en çok sinirimi bozan şey oldu.Hatta bir ara kitabın içine girip adamı uyarmayı bile istedim içimden.Ayrıca bu kitap bana zaman zaman Türkiye’yi hatırlattı çünkü bu sözde namus cinayetleri her ne kadar eskilere göre azalmış olsa da günümüzde hala olan bir şey.Erkeklerin neredeyse her şeyde özgür olmasına rağmen kadının her zaman namuslu ,el değmemiş olması istenir.Açıkcası buna hiçbir zaman anlam veremedim ki anlam verilebilecek bir şey de değil zaten.
Kitabı okurken beni sinir eden diğer bir şey de Angela.Doğruyu söylediğine hiç inanmadım nedense.Zaten sonradan Bayardo San Roman’a sık sık mektup göndermesi çok yüzsüzceydi.İyi okumalar dilerimm.