İYİ Kİ OKUDUM DEDİĞİM KİTAPLARDA BUGÜN - 2 -
2022 3. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2022 23:57
Canım Aliye, Ruhum Filiz günün ikinci incelemesi diyebilirim. Sabahattin Ali gibi kıymetli ve Hazine yürekli bir yazarın, müstakbel eş adayı Aliye Hanım ile nişan hazırlığından, evliliğe, askerlikten Matbaa işlerine ve oradan Hapishane durumlarından mutlu mesut sürdüğü yaşamı gayet sade, anlaşılır ve insanın yüreğinde tebessüm bahçesine yol açan bir eser olmuş. Buna benzer Fyodor Dostoyevski 'nin bir kitabını okumuştum. İsmi tam aklıma gelmiyor ya da emin olamadığım için eklemem doğru olmaz diye düşünüyorum. Orada da iki aşığın birbirine olan sevgisini en kuvvetli hislerle satırlara nakşettiklerini okumuştum. Burada ise tek taraflı bir mektup yazma durum söz konusu. Yani eşine ait mektup yok manasında. Ama olsun, az çok mektuplar içerisinde yaşanan olaylara dair çıkarımlar yapabilmenize olanak sağlıyor. Mektuplaşma nedense bana çok samimi gelen bir olaydır. Hasret giderme, hisleri kuvvetli bir şekilde yazabilme ve hissettirebilme, insana duygusal anlamda bir değer katan eylemdir nedense Mektuplaşma.. Neyse, çenem fazlasıyla düştü bugün. Ama son olarak şunu da söylemek isterim ; Eğer ki duygularınıza dokunmak, onlara unuttuğunuz duygularınızı hatırlatmak istiyorsanız bu ve bundan sonra okuyacağım kitap olan " Yalnız Seni Arıyorum " gibi kitapları okumanızı acizane halim ile tavsiye ederim. Tabii benimkisi tavsiyenin tavsiyesidir. Bana da gönlü güzel bir arkadaşımdan miras oldu. Şimdiden iyi okumalar diliyorum.
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,5bin okunma