Benim tekniğim tüm teknikleri terk etmektir
2022 18. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2022 13:37
Doktor hasta arasındaki etik ve ahlaki ölçülerin psikiyatri akademisinin bakış açısından oldukça kişisel bir bakış açısını aktarır kitap. Çünkü aslında terapi doğası gereği son derece kişisel iki kişiyi içeren bir deneyimdir. "Hastanın terapiye hazır olmamasını unutun! Hasta için hazır olmayan terapidir. Ancak her hasta için yeni bir terapi oluşturacak kadar cesur ve yaratıcı olmalısınız" İrvin Yalom hikayede etik ve ahlaki normlarla şekillendirilmiş bir meslek olarak psikiyatriyi kutsamaktan çok uzaktır. Dolayısıyla mesleğin ahlaki ve etik dışı ihlallere oldukça açık bir noktasını özellikle vurgular. ''Benim tekniğim tüm teknikleri terk etmektir" Seymour adındaki tecrübeli fakat hastasıyla doktor hasta ilişkisini bozmak zorunda kalmış bir doktorun sözü, daha genç olan Ernest Lash için kafa karıştırıcı olmuştur. Bu söz besbelli ki etik bir ihlali ifade eder ve kitabın Terapi mesleğindeki en kafa karıştırıcı ezber bozan noktasını konu edinir. Kitap alışılmışın dışında bir anlatımdan uzak olmasına rağmen oldukça sürükleyici ve psikanalizin ihtiyaç duyduğu başka bir perspektif sunar.
Psikoloji
DivanIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 20216,7bin okunma