···Okunma: 13 Mayıs 2022 20:36 Selamm ️
Bugün sizlere sevgili Murat Ekşi'nin yazmış olduğu Mahar kitabıyla geldim. Yazarın üçüncü kitabı ama Mahar yazarla tanışma kitabım oldu ve oldukça da sevdim.
Sade ve yalın bir yazım dili var yazarımızın, bazı yerlerde fazla detaylar verilmiş olsada bu durum kurgunun güzelliğini akıcılığını etkilemiyor..
Çoğu yer yüreğime öyle dokundu ki keşke hiç birini yaşamak zorunda kalmasaydılar diyerek okudum kitabı...
Hele ki son sayfalar gözyaşlarıma hakim olamadım
Mahar ve Ali ikilisini çok sevdim kan bağı olmadan gönül bağı ile olan kardeşlikleri çok güzeldi. Merve karakteri ise beni ara ara çok sinir etti. Aslında içlerinde en olgun ve mantıklı olan oydu ama çoğu zaman tavrı yüzünden sinirlerime dokundu..
Dram severlere güzel bir tavsiye daha bırakıyorum. Biraz konusundan bahsedip ve bir kaç sevdiğim alıntı bırakıyorum..
Konusu Mahar, Ali ve Merve yetimhane de büyüyen üç küçük çocuk... Yurtta yetişiyor olmaları onların mutluluğuna mani olmamıştır çünkü yurt müdürü çocukları seven ve onlara her imkanı sağlayan iyi bir adamdır.
Maalesef mutlu hayatları, müdürlerinin vefatı ile tepe taklak olur. Kaybettikleri müdürün yerine gelen Bahattin ve Mümtaz çocuklara hayatı dar eder, bu ikilinin yapmadıkları kötülük kalmaz.
Şiddetin her türlüsü, açlık, eğitimsizlik ve sevgisizlik..
Mahar, o yurtta daha fazla kalamayacağına kara verir ve kaçma planları yapmaya başlar.. Henüz eyleme geçiremeden başına gelen o felaket olay ise artık son olur onun için..
Ali ve Merve ise kardeşlerini yalnız başlarına bırakmazlar ve birlikte kaçmaya karar verirler..
İçerisi kadar dışarısı da tehlikeli olmasına rağmen, onlar bunu umursayacak durumda değildirler artık... Böylece üçünün de hayatla olan imtihanları başlar...
Başlarına gelen o felâket olaydan sonra Mahar artık hayatına tek başına devam etmek zorunda kalır..
Gençlik dönemine kadar başına gelenleri, yaşadıklarını ve çok daha fazlasını okuyoruz kitapta..
Kitabın sonu ise hiç beklediğim gibi bitmedi, açıkçası ben çok farklı hayal etmiştim ne yalan söyleyeyim.. Ama o son da kitaba yakışan bir son oldu..
Ali ve Merve'ye ne oldu?
Başlarına gelen o felaket neydi?
Mahar neden tek başına kaldı?
Hepsi ve daha fazlası kitapta, ben severek okudum eğer merak ediyorsanız sizler de bir şans verebilirsiniz.. Yazarımızın kalemine sağlık nice kitaplarına inşallah..