Godot
2022 11. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2022 23:54
Godot adında ne olduğu bilinmeyen bir kimse veya "şeyi" beklemelerini konu alan bir tiyatro oyunu nerede ve ne zaman geleceği bilinmeyen ve aslında gelmeyecek olan bir imge. Oyunda yaşamdaki akışı düzenleyen tek gerçek Godot'yu bekledikleri gerçeğidir. Oldukça fazla alt metni olan bir kitap. Her okuyanın kendine göre anlam çıkarabileceği kitaplar çok daha güzel. Herkesin beklediği Godot bambaşka bir şey, bir insan, bir ifade, bir... bunun hayatımızda pek çok karşılığı olabilir. "Felsefe yapmak, kişinin, gelmeyeceğini bildiği birisini beklemesine benzetilebilir." Oruç Aruoba - Gidelim. - Gidemeyiz. - Neden? - Godot'yu bekliyoruz. VLADIMIR: Bir deseydin n'olurdu? ESTRAGON: Her şeyi denedim. Hep bir şeyler buluruz değil mi Didi? Bize var olduğumuzu hissettirecek bir şeyler buluruz değil mi? (Sessizlik) Godot'yu Beklerken Samuel Beckett
Tiyatro
Godot'yu BeklerkenSamuel Beckett · Kabalcı Yayınları · 202110,1bin okunma
Bu kitap ve bu şarkı kardeş: youtu.be/rNxEeiD2WVY Gelişini beklemek Uyanmanı beklemek Çözülmeni beklemek Başka bir yerde yaşamayı beklemek Anlaşılmayı beklemek On beşinde beklemek Kırkında beklemek Beklemek mi bizim yaşamımız
Hilal Taşan
Teşekkürler 🌸