Batılılaştıkça batıyoruz.
··1 alıntı·
2.313 Gösterim
Süheyla
Olimpos Dağının çocukları Hira Dağının evlatlarını asla kabullenmeyecekler. Cemil Meriç
Batmasaydık da Batı zihniyetine ihtiyaç duymasaydık. Kendimize ait Batıdan daha orjinal ve insani, düşünsel ve bilimsel ilkeler oluşturabilseydik. Daha mantıklı sloganlar üretsek artık. Nostalji ile geleceğe koşmaya çalışıyoruz hala.
Süheyla
"Nostalji ile geleceğe koşmaya çalışmak" bu dediğinizi Batı yaparak Rönesans dönemine geçti. Batı köklerinden beslenerek bugünkü noktaya geldi. Yunandan, Roma'dan beslenerek... Yani gelenekten beslenmek kaçınılmaz. Gelene ek yaparak geleceğimizi kurabiliriz. Bunu geçmişte yaptık. İslam'ın Altın Çağını yaşattı bize ecdadımız, yine yaşayabiliriz. Önce İslam'a hakkıyla teslim olmamız gerek, sonra da İslam'ı hakkıyla temsil etmeliyiz. Ancak bu şekilde cennetten bir dünya inşa edebiliriz. Çağrımız Çağını Kurar...
Çok doğu söylüyorsunuz. Bu topraklar, yeni bir Rönesans'ı kaldırmıyor. Bize fazla geliyor bu tür şeyler.. Biz en iyisi mi kafamızı kuma gömüp dünya gerçekleriyle yüzleşmekten kaçınalım.
Örnekleri sıralayabilir misiniz?
Batılılaşmak sorunsuz olsa zaten şu an konuşulan bir kavram olmazdı :)