2022 25. kitabı
Serinin 2. kısmından selammm. İnce Memed tam 32 yılda tamamlanmış. Bunu duyduğumda kitabı saygıla okumak gerek diye düşündüm. O kadar yıla, emeğe, cesarete hayran kalmamak mümkün değil. Yaşar Kemal Toplumcu gerçekçi yazarlardan. Yazdıklarından anlaşılan o ki, kimseden korkusu yok. İçinden geldiğini, gösterilmesi gerekeni, duyulmasını istediği her şeyi bir bir yazmış eserine. Toplumdaki sorunları; köylü - ağa ilişkisi çerçevesinde ele alarak konuyu anlatmış. Anlayana ve anlamak isteyene ait bu kitap dermişçesine bir eser bu. İnce Memed 2 'deki meseleler ; Aşk, eşkiyalık, zorbalık, zenginin fakiri hor görmesi ve fakirin sırtından geçinmesi, öldürme vb. Konular işlenmiştir. Şuna değinmek istiyorum. Haksızlığa uğramak, çok zordur kabul ediyorum. Ama her haksızlığa uğrayan kişi zorbalık yapıp, birilerini öldürse, o zaman ortalık daha da karışır. Kısır döngüye döner. Sürekli birileri haksızlığa uğrar ve kişi öldürmeye kalkar. Bu sefer etraf kan gölüne döner. Haksızlığa karşı susun demiyorum tabii, ama ne kadar adalet işlemiyor olsa da, bazı şeyleri kendimiz değil, kurum altında çözmek gerek diye düşünüyorum. Hatta Memed'de bu kaygıyla bir süre mücadele ediyor. (Sürekli birilerini öldürmekten) Kitap yine mükemmel. Yeşilçam tadına. 3 ve 4 ' ü okumak için sabırsızlanıyorum. Seriyi hem kendiniz için, hem genel kültür için ve hem de en önemlisi toplumsal gerçekliğin yüzünü görmek için mutlaka okuyun. Okuyacaklar için keyifli okumalar dilerim
İnce Memed 2Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202039bin okunma