Selamun aleyküm
2022 67. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2022 12:41
Halil CibranHalil Cibran'ın okudum ikinci eseriydi. İlk olarak ErmişErmiş kitabını okumuştum, bu kitabın neredeyse devamı niteliğinde diyebiliriz. Ama üstat bize hayata dair güzel düşünce ve notlar vermiş diyebilirim. Üstat kendi hâlinde ve bence çok akıllı biri. Kısa olan bu kitap onu tam anlamıyla tanımasak bile ben sevdim Ermiş'i.. Haa Ermiş'in adı "El Mustafa." Daha güzel bir hayatın sırları gizli bu kısacık kitapta. El Mustafa tıpkı benim gibi yalnız yaşamayı seven bir tip:)) Aslında El Mustafa, ErmişErmiş eserinde Orpahalese kentinden ayrılmıştı, -uzun bir aradan sonra- bu eserinde anne-babasının ebedi uykularına daldıkları bahçeye döner. Kitabın sonunda oradan ayrılır, üstat El Mustafa Ve böyle der; ** •Şunu da unutmayın: Ben size vermeyi değil almayı, vazgeçmeyi değil gerçekleştirmeyi, boyun eğmeyi değil, dudaklarınızda sürekli gülümsemeyle anlamayı öğretiyorum. •Ben size sessizliği değil, tatlı bir sesle şarkı söylemeyi öğretiyorum. •Ben size tüm insanlığı içine alan daha büyük benliğinizi ifşa ediyorum. Bunun gibi üstat Ermiş El Mustafa'nın aydınlık sırlarını öğrenmek için; kitabı okuyabilirsiniz. Okumanızı memnuniyetle tavsiye ediyorum:) Selametle..
Ermişin BahçesiHalil Cibran · İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,5bin okunma