2022 19. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2022 00:32
SAMANTHA SCHWEBLİN - AĞIZDAKİ KUŞLAR Türü: Öykü Sayfa Sayısı: 184 Yayınevi: Can Yayınları Samantha Schweblin, kendisi Arjantinli yani bit Latin Amerikalı. Çoğu okurun sevdiği gibi ben de bayılırım Latin Amerikalı yazarlara. Yazardan okuduğum ilk kitap ve baya başarılı. Kitapta 18 öykü var. Öykülerini hepsi çok mu iyi, hayır. Ama bazı öyküler o kadar iyi ki diğerlerinin açığını kapatıyorlar. Bunlardan bazıları Irman --} Bir çift bir yerde mola verip bir şeyler yemek isterler. Garson bekledikleri gibi çıkmaz ve başlarına iş açar. Sonunda bu çift adamın anılarını çalıp oradan uzaklaşır. Kitaba adını veren öykü: Ağızdaki Kuşlar. --} Bir kızın kuşları diri diri yemesi. Bunu düzeltmek isteyen bir babanın çareyi yine kızına kuş almakta bulması. Mesut Medeniyete Doğru --} Bir yere gitmek isterken para üstü olmadığı için gidemeyen ve o yerde mahsur kalan (mahsur bırakılan) bir adam, çevresinde kendisi gibi birçok kişi olduğunu görür. Bu kişiler yıllardır oradadırlar ve bir yanları gitmek isterken bir yanları kalmak ister. Bunu başarırlar mı, okuyup görün bakalım ! Asfalta Çarpan Kafalar (çok iyi!) Benavides'in Ağır Valizi (muazzammmm! ) Bir Köpeği Öldürmek (gayet güzel!) Toprağın Altında (merak uyandırıcı!) Okuyun, okutun. Keyifli okumalar
Ağızdaki KuşlarSamanta Schweblin · Can Yayınları · 2018408 okunma