Alıntılarla yaşıyorum okuma grubumun Temmuz ayı okuma listesinde ki kitap olur kendisi.
Temmuz ayı için bir yazarın kitaplarını okuyalım dedik ve Ayfer Tunç 'u seçtik . İyikide seçmişiz. Şimdiye kadar hiç bir kitabını okumadığım yazarımıza özürü borç bilirim.
Aziz beyin başından geçen olayları geçmişine doğru bir yolculukla okuduğumuz Aziz Bey Hadisesi'ni çok ama çok sevdim. Yazarımızın kalemine sağlık.
Kendini beğenmiş,dediğim dedik,hayata yaptıklarına ve yapamadıklarına öfkeli biri Aziz Bey.Tamburundan başka kimsesi olmayan belkide tamburuyla birlikte olmaktan mutlu olan birisi.
Aşk'ı ugruna yaptığı tercihler ve bu uğurda kaybettiklerini okuyoruz kitapda.
Kayıpların ardından bencilce verilmiş kararlar ve isli dünyasına dahil ettiği yeni insanlar...
Kitabın özellikle Aziz Bey'in evliliğini işlediği kısımlar çok etkileyiciydi. Öyle cümleler ve betimlemeler kullanılmış ki gerçekleri bu kadar açık ve çarpıcı okumak sizi rahatsız bile edebilir.
Herkesin kütüphanesinde olması gerektiğini düşündüğüm bir eser. Ben daha önce okumadığım için üzülmüş olsamda geç kalmadığım için çok mutluyum
Okuyun,okutun insanlar...
Funda BaysalAziz Bey Hadisesi