BAKIN CEVRENİZE, AMA DİKKATLİ BAKIN! YÜZLERCE AZİZ BEY GÖRECEKSİNİZ
2022 23. kitabı
Merhabalar, Geçen günlerde okumuş olduğum, Ayfer Tunç'un Suzan Defter eserinin incelemesini yapamamıştım henüz fakat bugün okumuş olduğum, yine Ayfer Tunç'un eseri olan Aziz Bey Hadisesi beni öylesine derinden etkiledi ki, önce bu kitabın incelemesini yapmak istedim. Bu eseri okuduktan sonra duygu denizleri içinde yüzdüm, tıpkı Suzan Defter'de olduğu gibi fakat bu sefer farklı olan ise gözlerimde biriken yaşlardı. Aziz Bey'in yaşadığı kayıplar ve bir zaman sonra bu kayıpların farkına vardığında yaşadığı duygular ve elinde kalanları korumak için çabaladığı zaman hissettikleri damarlarıma kadar işlemişti. Aziz Bey de tıpkı bizler gibi gençliğin hevesine kapılan, aşık olan, seven ve sayılan bir insandı. Gençliğinde filinta gibi giyinir herkesi kendine hayran bırakırdı. Aşk onun için damdan düşer gibi olmalıydı, o yüzden pek itimat etmezdi kadınlara, ta ki Maryam'ı görene kadar... İşte Maryam'dı aslında onu bugün gördüğümüz Aziz Bey yapan, aşkın en acı sularından içirip onu kederle ortada bırakan. Aşk, aile ile uyuşmazlıklar ve işsizlik... İşte bu üç kavram etrafında şekillenen hikayemiz, bizleri en başından etkisi altına alıyor. Sonunda ise iç burkan bir olay ile bizlere veda ediyor. Kitabı okuduktan sonra ise aslında Aziz Bey ile çoktan tanıştığımızı farkediyoruz. Çünkü etrafa baktığımız zaman elinde tütünü yanan, kederli bakışlarla etrafı süzen yaşlı amcalardı Aziz Bey. Mutlaka okumanızı tavsiye ettiğim, zaten sayfa sayısının çok olmaması sebebi ile hemen bitirebileceğiniz bir kitap. Keyifli ve güzel okumalar dilerim. Ayfer Tunç Aziz Bey Hadisesi
Aziz Bey HadisesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 202416,6bin okunma