benim incelemem
2022 6. kitabı
Öncelikle kitabi YKY’den çıkan baskıyla okuduğum için dili fena halde ağırdı fakat baskıya burada yer verilmemiş.Arkasında eski kelimeleri anlamak için yararlanabileceğiniz küçük bir sözlük kısmı vardı.Bu kısımdan yararlanarak kitabi çözümleyerek okuyabileceğimi düşündüm fakat yanılmışım.Eğer tamamen çözümleyerek okumaya çalışsaydım muhtemelen kitabı bitirmem 3 ayı bulabilirdi. 30. sayfaya ancak 4 günün sonunda gelebilmiştim.Bu yüzden çat pat anlayarak seri şekilde okumaya karar verip 2 hafta gibi bir sürede bitirdim.Ancak siz siz olun bu kitabın günümüz Türkçesiyle basılmış şeklini almayıp benim gibi şansınızı zorlamayın.Kitabı ana hatlarıyla anlasam da tamamen anlayarak okumayı edebi anlamda bir hayli önemli bir eser olması sebebiyle daha çok isterdim .Kitap uzun bir süre boyunca akmadı ancak sonlara doğru hız kazandı bu yüzden daha önce defalarca başlayıp bıraktığım olmuştu bu kitabı.Ama bu sefer kafama koydum ve bu kitaba son kez başlıyorum diyerek bitirdim.Kitap gerçekten bunalım hissini size fazlasıyla hissettirebiliyor bu yüzden okurken içiniz sıkılabilir.Fakat edebi açıdan önemli olduğundan okunması gerektiğini düşünüyorum.
EylülMehmet Rauf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202150bin okunma