Rupi Kaur; şehvet, aşk, ihanet, kadınlık, kendini bulma ve kendin olma konularını bu kitabında şiir olarak okuyucusuna aktarmış. Her ne kadar şiirleri okurken acıyı hissetsek de, diğer tarafta büyük bir direniş bizi karşılıyor. Şiirleri okuduğum sürece şairin kendisiyle kavgasına şahit oldum gibi hissettim.
Kitabı beğenmedim diyemiyorum, güçlü yanları vardı ve okumaya devam ettirdi kendini. Kitapta beğendiğim yanlardan bir tanesi de çok derin konuları kısa cümlelerle özetleyebilmiş olması, ama tabiki bu durum kitabı şiirsellikten zaman zaman uzaklaştırmış gibi hissettim.
Kadınlık kavramının güçlü yönlerine dikkat çekmiş bazı şiirler. Kadınların olmaları istendiği gibi değil de kendi olmak istedikleri gibi olmalarını çok net ve güzel vurguluyor şairimiz.
Sevmediğim yönlerden bir tanesi, şairin yer yer kendiyle çelişmesi. Ne istediğini bilmeyen bir imaj çizdi şiirleriyle bana. Kendiyle olan savaşına biz okuyucuları çok fazla dahil etmiş gibiydi.
Kitabın ismini ele aldığımızda içeriğin çok güzel bir yansıması olduğunu görüyoruz. Daha iyi ve daha yerinde bir isim konulamazdı diye düşünüyorum.
Süt ve BalRupi Kaur