Aşıklar Bayramı...
2022 45. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2022 15:14
Yazarın Ucunda Ölüm Var adlı eserinde, Ağıtçı Kadın ile beraber elli yıldır hasretini çektiği Heves Ali sinin izini sürmüş, yer yer kurguya kendimi kaptırıp neredesin Heves Ali ne ettin sen bu kadıncağıza, acaba gerçekten sen de sevdin mi demekten kendimi alamamıştım. Yazarın üçleme olarak planladığı eserinin ikinci kitabı ise Aşıklar Bayramı...Bu eserde Heves Ali ortaya çıkıyor ve gönlü babasından yana fazlasıyla kırık olan oğlu Yusuf ile yirmi beş yıl sonra Diyarbakırdan Kars'a uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Oldukça hüzünlü ve geçmiş ile hesapların yaşandığı yine serinin ilki gibi etkileyici bir eser Aşıklar Bayramı...Kemal Varol duyguları okuyucuya geçirmek konusunda oldukça başarılı bir yazar. Kendinizi karakterler ile beraber anı yaşarken ve duygudan duyguya geçerken buluyorsunuz. Bu güzel eser için tek olumsuz olabilecek serzenişim, Yusuf ile babası Heves Ali'nin duygularını derinlemesine hissederken Heves Ali'nin geçmişi hakkında daha detaylı bilgi edinmek, Ağıtçı Kadını bir de ondan dinlemek isterdim. Bu durum Yusuf için geçerli değil, Yusuf'un geçmişine ve duygularına daha derinlemesine yazarın da ifade ettiği gibi serinin üçüncü kitabı olan Babamın Bağlaması adlı eserde tanıklık edeceğiz gibi görünüyor. Babamın Bağlaması yakında okuyucular ile buluşacak. Bakalım kafamda oluşan bir çok sorunun cevabını burada bulabilecek miyim?
Edebiyat & Roman
Aşıklar BayramıKemal Varol · İletişim Yayınları · 20194,332 okunma
Kısa bir süre sonra filmi yayınlanacak onu bekliyorum sabırsızlıkla😍
Klasik Sever
Evet ben de filmden önce kitabı okumak istedim, fragmanı ilgi çekici😊