2022 13. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2022 20:35
Herkese merhabalar. Kitapta birbirinden farklı, ders niteliğinde hikayeler var. Güzel bir mola verip okunabilecek bir kitap. Keyifli, kahve tadında okumalar dilerim. Kitaptan alıntılar: Unutma, her gidiş bir ayrılık değildir. Çünkü bazen ne kadar uzağa gidersen git, yüreğin hep bıraktığın yerdedir. Sevmiş ve yitirmiş olmak hiç sevmemiş olmaktan daha iyidir. Yaşam, insanın gelecek için kendisini anılar hazırlaması demektir. Bir daha gelmeyen kesin anlar vardır insan hayatında ve öyle anlarda hemen evet ya da hayır demek gerekir. Günün birinde hepimiz sonsuza dek susacağız. Onun için sevdiklerimize, şimdiden seni seviyorum demekten çekinmeyin. Sen ve ben büyülü bir dünyada yaşayabiliriz ama bunun için önce ruhlarımızı beslememiz ve onlara dikkat etmemiz gerekir. Hayaller hayaller yaşatır. Onlardaki gerçekliği yakalayın. Hayalleri gerçekleştirmek için kararlı olmak gerekir. Ne kadar imkansız görünse de hayallerimize sıkıca tutunmalıyız. Tıpkı gerçek aşkı bulmak için aşk Çeşmesi’ne iki tane bozuk para atma fikri gibi. Bu dünyada mutluluğun üç büyük esası, yapacak bir şey, sevecek bir şey, ümit edecek bir şeydir. Değişiklik ortada olmaz, o sadece riskli kenara yaklaştığımızda ve bir küçük adımdan sonra ikincisini attığımızda meydana gelir. Bir yaşamın ızdırapların hafifletebilir, Ya da bir acıyı dindirebilir, Veya bayılmış bir ardıç kuşunu, Koyabilirsem yuvasına, Hayatım geçmemiştir boşuna Emily Dickinson Her güzel şey kalbimizde bir yeri açarak gider. Bir başkasını yapabileceğiniz en büyük iyilik, sahip olduklarınızı onunla paylaşmak değil, kendisinin bir şeylere sahip olması için ona yol göstermektir. Çok kişi iyi şans ister ama pek az kişi onun peşine düşmeye gönüllüdür. Her sabah kalktığım zaman kendi kendime şöyle söz veririm: Dünya üzerinde vicdanımdan başka kimseden korkmayacağım, kimsenin haksızlığına boyun eğmeyeceğim. Adaletsizliği adaletle yıkacağım ve mukavemet etmekte ısrar ederse onu bütün mevcudiyetimle karşılayacağım. Coşkulu ruhların üretmediği hiçbir şeyi başarıya ulaşamaz. Eğer içimizdeki boşluğu hissedemezsek bize uygun sevginin derinliğini anlayamayız. Gelişiminizi ölçmenin en iyi yolu, sıkıştığınız durumlardan özgürlüğünüze ne kadar çabuk geçebildiğinizi ve özgür olmak için kaç tane yol bildiğinize bakmaktır.
Kahve Kokulu HikayelerEnder Haluk Derince · Yakamoz Yayınları · 20161,851 okunma