Gürkan Ulucan - Bit Pazarı
2022 71. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2022 00:00
Selamm Bugün sizlere @gurkan_uluchan_official 'ın yazmış olduğu Bit Pazarı kitabıyla geldim. Adından ve kapağından dolayı oldukça ilgimi çeken bir kitap oldu ve hemen okumaya başlayıp bir kaç gün içinde bitirdim. Aslında daha erken de bitebilirdi ama karakterin melankolik hali bana da bulaştı diyebilirim. Yazarın kalemi başarılı, güzel ve gayet akıcıydı. Ben severek okudum.. Duygular çok güzel işlenmiş ve kitapta birbirinden güzel altını çizilmelik alıntılar da vardı. Kitapta ana karakterlerin haricinde, farklı karkaterleri ve her birinin ayrı ayrı yaşam hikayelerini de azar azar okuyoruz.. Biraz da konusundan bahsedip size bu kitabı önererek yorumumu bırakıyorum.. #konusu Ünlü yazar, sevgilisinden ayrıldıktan sonra alkollü bir şekilde araba kullanır ve bir kaza geçirir. Bu kaza sonucu ve geçirdiği zor günlerin ardından büyük bir depresyona girer.. Rehabilitasyon merkezinde psikoloğu Gothika tarafından tedaviye başlanır. Psikoloğu unutamadığı daha doğrusu unutmak istemediği sevgilisine iki günde bir mektup yazmasını ister. Bunun üzerine karakterimiz en sevdiği ve en iyi bildiği şeyi yaparak mektuplarını yazmaya başlar.  Mektuplarında sevgilisi ile yaşadığı, yaşamak istediği her şeyi yazar. Bununla da yetinmeyen yazar rehabilitasyon merkezinde geçirdiği günleri ve ona arkadaş olan Güller ve Dudaklar, Atom Karınca, Gurme, Nizam İntizam ve Pinokyo’ya da mektuplarında yer verir.. Kitabın sonu bana göre biraz kafa karıştırıcıydı bu yüzden sonunu iki kere okudum ve oldukça şaşırdım bu şekilde bir son beklemiyordum açıkçası.. Biraz melankolik, biraz hayattan romanları okumayı seviyorsanız listenize eklemeyi unutmayın..
Roman
Bit PazarıGürkan Uluçhan · İkinci Adam Yayınları · 021 okunma