KÖREBE
2022 7. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2022 23:19
"Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem? " *************** Bugün bir polisiye romanının incelemesi ile geldim. Romanımızın yazarı Ahmet Ümit . Size tavsiyem eğer polisiye romanları okumak istiyorsanız, ilk durağınız kesinlikle Ahmet Ümit olmalıdır. Kendisinin 3 romanını okudum ve hepsi mükemmel bir mantık üzerine yazılmış, sürükleyici kitaplar idi. En son okuduğum kitabı ise Kırlangıç Çığlığı . Kitapta çocuk tacizcilerini hedef almış, Körebe adında bir seri katili görüyoruz. Kendisi 2012 yılında 12 cinayet işleyerek medyaya ve emniyete bir bomba gibi düşüyor. Bu 12 cinayetten sonra 5 yıl boyunca sakinliğini koruyarak herhangi bir cinayet işlemiyor, bu uzun aranın ardından cinayetler tekrar başlıyor. Fakat katilimiz ritüellerine hep sadık kalmasına rağmen, yeniden başlayan cinayetler ritüellerin dışına çıkıyor. İşte bundan sonra herşey karışıyor. Nevzat Başkomiser ve ekibi Körebe cinayetlerinin tekrar başlaması ile uzun zamandır süren bu dosyayı ele alıyor. *************** Ben kitabı çok beğendim , her zamanki gibi Ahmet Ümit kitap sonunda hep ters köşe yapıyor. Hiç ummadığınız kişiler suçlu çıkıyor. Kitapta bazı farklı konular da yer alıyor ve bu kitabı daha güçlü bir hâle getirmiş. Ayrıca Nevzat Başkomiser ve ekibini okumak çok zevkliydi. Kısacası severek tavsiye ettiğim bir kitap, asla pişman olmazsınız.
İnceleme
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201839,9bin okunma