2022 49. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2022 20:37
Normal şartlarda 300+ sayfa bir kitabı okumak en az 5 günümü alırdı ama kitap o kadar akıcı, o kadar orijinal ki elimden bırakmak istemedim. Bir yerde Hüseyin Nihal Atsız'ın bu kitabı kendi gönül sızısından yola çıkarak yazdığını okumuştum. Kitabın büyük bir ustalıkla o ince aşk sızısını hissettirmesindeki bir neden de sanırım bu. Atsız, gerek şiirleriyle gerek romanlarıyla Türk edebiyatının gözde isimlerindendir. Bu yüzden bu kitabı gibi diğer kitaplarını da okumanızı tavsiye ediyorum. Ama maalesef kitabı okurken de içinden alıntılar paylaşırken de; fikirleri çöpten farksız, ideolojik hasta, muhtemelen de milliyetlerinden utanan kişiler tarafından "ırkçı, sığ, faşist" gibi komik sıfatlarla yaftalanacaksınız TIPKI BENİM GİBİ. Bu hadsizleri zerre takmadan Türk Edebiyatının övünç kaynağı bu ve bunun gibi eserleri okumaya devam... Vaktiyle bir Atsız varmış, var olsun!
Türk
Ruh AdamHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 201933,9bin okunma
1.721 Gösterim
Bu yorum görüntülenemiyor
Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeye tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülük'dür. -Hüseyin Nihâl Atsız - Vaktiyle bir Atsız varmış, var olsun!
Aziz ruhu şen olsun
Vaktiyle bir Atsız varmış, varolsun. Atsız Ata candır kalemi baştacı.
Kesinlikle öyle 👏🏼
Ruh AdamRuh Adam > BozkurtlarBozkurtlar diye de bir fikrimi ekleyeyim. Ruh Adam ruhuma ulaştı ama Bozkurtlar’dan aynı etkiyi alamadım henüz. Sf. 150’ye kadarki kısım. :)
ahu
Bozkurtlar'ı henüz okumadım ama düşünüyorum :) Bakalım bende ne etki bırakacak 😇