···Okunma: 18 Eylül 2022 20:35 Hemhal Duygu Sancar’ın ilk kitabı benim de yazar ile tanışma kitabım. Benim açımdan yeni kalemler, yeni üslûplar ile tanışmak keyifli, heyecanlı bir durum. Bu kitaba başlamadan önce yeni bir yazım ile tanışacağım ve heyecanlı bir konuya - arka kapağından okuduğum kadarı ile- başlayacağımdan çok heyecanlıydım. Beklediğim gibi de oldu. Yazarın akıcı, okunaklı bir yazım tarzı var. Satırlar sizi yormadan yumuşakça sarıp sarmalıyor. Hikayesi ise çok derin, merak uyandırıcı ve ilgi çekici. Tüm bunlar birleşince okuması da çok keyifli.
Kitabımız Yağızın hayatını anlatıyor. Onun kendini bulması, bu süreçte yaşadıklarını çevresine açma korkusu ve çabalarını okuyoruz. Eser üçüncü bir gözden ancak sık sık karakterimizin iç sesine yer vererek yazılmış. Bu durum karakteri her yönden ele alabilme imkanı sağlıyor. Aslınsa Yağız üzerinden tüm bunları yaşayan insanlar adına düşündürüyor. Süreçleri konuşmanın kolaylığını ancak yaşamanın ise ağırlığını hatırlatıyor. Keyifli, çekici bir okuma deneyimi oldu. Tüm bunların yanında sadece bu güzel satırların arasında diğer karakterlerin iç seslerine onların bakış açıları ile zenginleştirilmiş olmasını çok isterdim. Yağızın aile yapısına ve cocukluğuna daha yakından tanıklık etmek, biraz daha detaylara gömülmek güzel olurdu.Bu derin anlatım bunu hak ediyor.. Bir oturuşta bitireceğiniz keyifli bir kitap.