DUYGU SANCAR // Hemhâl
#alıntı “ İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır. “
#kitapyorumu : Kolay değildir 30 yıl boyunca olmadığın biri gibi davranmak. Kendini hiçbir yere ait hissedememek. Benliğini, özünü herkesten saklamak zorunda kalmak. Kabullenilmek için ait olmadığın bir hayatı yaşamak… Duygu Sancar’ın kaleminden okuduğum ‘Hemhâl’ isimli eser, yerli yazarlarımıza olan umudumu bir kez daha artırdı. Kitabın gerek konusu, konunun işleniş şekli, akıcılığı ve yalın diliyle su gibi aktı gitti eser. Kitabımızın baş karakteri Yağız, kendisinin hep farkında olan birisidir. Cinsel tercihleri alışılagelmişin dışındadır. Bunu ailesiyle paylaşmaya karar verir. Bu süreçte yaşadıklarını anlatan yazar, bir karakterin anlaşılmasını amaç edinmiştir aslında. Önyargılarınızı bir kenara bırakıp, “EMPATİ” kurarak okumanız gereken bu eserde, karakterin iç dünyasında yaşadıklarını özümseyeceksiniz. Sizden olan belki de olmayan bir karakterin yaşadıklarıyla, o insanların da iç dünyalarını anlayabileceksiniz. Yazarın da dediği gibi insan anlayamadığını, reddediyor. Evet konu olarak , inançlarıma ters lakin herkesin aynı inançlara sahip olmak zorunda olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Ben insanların dışlanmasına karşıyım. Her ne sebeple olursa olsun, insanların dışlanmadığı, anlaşılmaya çalışıldığı bir dünya daha güzel olurdu bana göre. Eminim bu sözlerime birçok kişi katılmayacak çünkü saygının henüz tam olarak anlaşılmadığı bir çağdayız. İnsan insanı yargılamamalı, onu yargılayacak bir yaratıcı var zaten. Ayrıca yargılayanlar , pis bulduğu gerekçesiyle yargıladıklarından, çok daha temiz midir acaba? Özgürlük topluma kötü örnek teşkil etmiyorsa, dışlamak daha fazla kaos oluşturmaz mı?Yazmış olduğu ilk eser bu kadar başarılı ele alınmışsa, yazarın yazacağı diğer kitapları ben