En saygın felsefe kuramları bile, zamanı neden geleceğe yönelik bir akış olarak deneyimlediğimizin ikna edici bir açıklamasını yapmayı başaramaz. Bunun nedeni, kaçınılmaz olarak soyut temsilin ağır basması ve duygulanımları dikkate almamalarıdır. Akımın duygulanımsal gerilime tekabül ettiği varsayılabilir ve bilinç deneyimine rağmen kendini bir yöne doğru yönlendirme veya yakınlaşma, hatta çekimine kapılmaktan ziyade, kendini bir şeyden uzak tutma veya sürüklenmiş olmak gibidir. Freud'un yazdığı gibi (1915, s. 139, benim vurgum), nesne nefretin içinden ortaya çıkar ve narsisist benlik “dışarıya taşan uyaranlarıyla dış dünyanın ilkel inkârını” harekete geçirir. Burada inkâr edilen acı değilse nedir? Bizim zamanın içinde hareket ettiğimiz bir metafizik uzam çeşidi olduğuna dair sağduyuya dayalı algımız derin bir sezgiyi yansıtır. Zamanı içeren, zamanı tedarik eden kapsayan, Bion'a göre kaygıyı kapsayan bir nesnedir -O kaygı bastırmanın “özgül eylemini" gerçekleştiren faildir (Freud, 1950, [1895], s. 297).
Sayfa 175 - Giuseppe Civitarese