Bu Böyledir bir hikaye kitabıdır. Her bir bölümün farklı bir hikaye olarak ele alınması bile mümkün çünkü her bir bölümde başka bir karakterin detayına inilmiş ve farklı dünyalara kapı açılmış. Ancak yine de tüm bu farklı hikayelerin, dünyaların ve karakterlerin bir ortak noktası bulunmaktadır. Ana karakterin hayatına bir şekilde girmiş kişilerdir. Kitabın işlenme tarzını çok beğendim doğrusu. Sayfayı her çevirdiğinizde belki de bambaşka bir dünyaya girebiliyor ve onun gözünden hayata bakabiliyorsunuz. Karakterleri tek tek incelemek bile üstünde uzunca süre durmamıza sebep olabilecek bir şey diyebilirim. Ancak biz o kadar derine inmeden genel bir bakışla bakarsak eğer şunu söylemek yanlış olmayacaktır: herkes bu hayatı yaşama peşindedir. Kimisi bu dünyayı bir amaç haline getirirken kimisi de bir araç olarak görmektedir. Ancak hepsinin bir şekilde peşinde koştuğu bir hedefi vardır. Kitabın sonunda bulunan kısımla yazar çok etkileyici bir sona ulaşmış: ya herkes gibi zayıf farkındalıkla ve sürü halinde yaşarsın ya var olan sıkıntıyı fark edip şaşkına dönersin ve bir kurtuluş yolu ararsın ya da olanı kabul edip beynini uyuşturursun. Hayatınızın seçimini yapmanızın tam vakti, siz hangisi olacaksınız?
Kitaptan Alıntı
-Ağaca ağaç gibi bakmayan, toprağa toprak diyerek basmayan, adama da adam gibi muameleyi bırakacak.
Bu BöyledirMustafa Kutlu