Merhaba 1K okurları!
1K'nın bana kattığı en büyük değerlerden biri de yeni kitaplarla tanışmak ve bir çok kitaba ulaşabilirlik oldu. Bazı kitapların pdf'sini bulmanın kolaylaşması, bazı kitapların çekiliş yoluyla kazanılması ve bir de yazarlar tarafından imzalı kitapların bana hediye edilmesi. Kısa bir parantez açmak istiyorum; ben farklı ülkede olduğum için Türkiye'den kitap siparişi verebilmem neredeyse sıfıra beraber. Maddi açıdan zaten kitapları çoğunlukla pdf olarak okuyorum. Bir de ülke farkından kat kat artıyor zorlukları. İşte benim için bana hediye edilen kitap altın değerinde.
Bir de 1K'nın en güzel taraflarından biri de okuduğumuz alıntılardan yeni kitapları tanıma fırsatımız oluyor, dahası var; yazarlarla tanışma fırsatı kazanmış oluyoruz. İşte böyle bir alıntıların birinde Yapay Dünya Kolonisi kitabı'nın yazarının Umut Orhan bey'in yorumuma bizzat cevap vermesi benim kitaba merakımı arttırdı. Ve kendisine kitabı bana imzalı olarak gönderdiği için teşekkür ederim.
Gelelim kitab'a.
İnsanların idaresiz tüketimi, küresel ısınma, israf, yaşadığımız gezegeni her gün sona bir adım daha yaklaştırdığını neredeyse bilmeyen yok. Haliyle, bilim adamları olası tehlikelere karşı Evrendeki diğer yaşanabilir gezegenlerin varlığını araştırmak için çalışmalar yapmakta. Ve kitabımızın ana konusu; bilim adamları tarafından üretilmiş Yapay zekalar'ın insanlar için çözümler arayıp bulma serüveni. Ana karakter Profesör ve C11'in muazzam dialogları, Profesör'ün asırları aşan aşkı, mantıkla duygunun bilinçteki dengesi okura muazzam bir tat bırakıyor.
Yapay zeka, günümüz teknoloji duygularıyla ne kadar haraket edebilir? Bir insan mı daha mantıklı, çalışma mekanizmi mantık olan Yapay zeka mı? Yapay zeka mı daha fedakar, insan mı? Peki olası tehlikelere karşı önlemi mantıksal olarak mı almalıyız, duygularımızı mı dinlemeliyiz? İşte bütün bu soruların cevabı kitap'ta:)
Bir de Profesör'ün o büyük aşkı. Dünyaya her gelişinde aynı aşkı tatmanın ne kadar büyük bir şans olduğunu söylememe gerek yok her halde.
Bir alıntıyla cevap versin o zaman kitap bize;
#183933533
"Madem kitap bu kadar güzeldi neden geç bitirdin?" sorusuna cevabım; "Ben kitaplarla aşk yaşarım" devizimi de ekleyeğim buraya. Ve bir aşk'ı daha bitirmek zor olsa gerek:)
Bilim sevenlere tavsiyem; kitabı ilk siz okuyun:)
Keyifli okumalar...