2022 113. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2022 23:57
!!! KESİNLİKLE OKUNMASI GEREKEN KİTAPLARDAN PLÜTON'U ÖLDÜRMEK !!! İlk dişi ve adamların varoluş zamanlarına ait gün yüzüne çıkmış izleri, Arkeolojik vb araştırmaları bir çoğumuzun yakinen takip ettiği; nasıl varolduk? Nasıl yaşıyorduk? 350000 yıl öncesinden şimdiki halimize evrilme aşamalarını vb şeyler en büyük merakımız olduğu su götürmez bir gerçek. Yazar Serpil Tuncer Plüton'u Öldürmek eserinde, atalarımızın yaşam alanlarını, hiyerarşik düzeni, inançlarını, tabularını, kültürel faaliyetlerini, gıda temini ve hatta ölülerini defin, ve daha birçok yaşamsal öğeleri, yani ilkel hayatı öyle bir anlatmış ki 'EVET, Atalarımız evrimleşirken kesinlikle bunları yapmıştır' dedim. Yer mekan tasvirleri inanılmaz etkileyiciydi. İsimsiz adam ve dişi Zerda karakterlerinin evlilikle sonuçlanan aşklarını anlatırkende, atalarımızın duygu ve hislerini, düşüncelerini, o zamanlara uyarladığı betimlemelerle, okuyucaya isimsiz karakterin anlatıcılığıyla ve iç sesiyle aktarımı tek kelimeyle büyüleyiciydi. Eserin içeriğini özetleyen arkakapaktan alıntı: Geçmişten gelen varlığımıza, günümüzün penceresinden geriye dönerek ışık tutar. Bir bakıma biz onlarızdır onlar da bizler. 'İnsan' kelimesinin hiç yazılmadığı Plüton'u Öldürmek, varoluş zamanlarımıza ait okuduğum ilk roman. Muazzam bir kurgu anlatılmaz okunur tadında.
Roman-Edebiyat
Plüton'u ÖldürmekSerpil Tuncer · Okur Kitaplığı · 0138 okunma