Uzun Hikaye Kitap İncelemesi
2022 35. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2022 22:03
Mustafa Kutlu'dan okuduğum beşinci kitap olur Uzun Hikaye. Öyle duru ve öyle akıcı bir anlatımla yazılmış ki insanı okumaya başladığı andan itibaren alıyor ve büyülü halının üzerinde kitabın sonuna ulaştırıyor. Belki de bu yüzden kitabı bir gün içerisinde okuyabildim. Eminim ki bir çoğunuzun okuduğu, bildiği veya filmini izlediği bir eserden söz ediyorum. Ben filmini izlemedim ama izlemeyi düşünüyorum. Kitabın içindeki imkansız aşklardan bolca söz edilmiş. Bu bir aşk romanı mı yoksa Anadolu insanı mı aşkı seviyor bilmiyorum ama nereye gitse orada hep bir sevda var. Kimisi kavuşuyor, kimisi tarihe gömülüyor, kimisi gün yüzüne çıkma cesaretini bile bulamıyor... Kitabın konusuna detaylıca girmeyi planlamıyorum ama şundan bahsetmekte fayda var: bahsi geçen uzun hikaye birbirlerini delicesine seven çiftin çocuklarının ağzından yazılıyor. Ta onların kaçarak evlenmelerinden başlayıp çocuğun artık bir yetişkin olduğu zamana kadar hızlıca akan bir hikaye... Bu hikayede -aslında bu bir hayattır- çok sayıda insan girip çıkıyor sahneye. Hepsi üzerine düşen görevi taşraya uygun bir şekilde yapıp sonrasında kendi dünyalarına dönüyorlar. Açıkçası konudan hiç bahsetmeden inceleme yazmak bir hayli zor ama yine de önemli görünebilecek detaylar vermek istemediğimden bu şekilde üstü kapalı anlatmak doğru olacaktır. Bu arada her ne kadar bir olaylar silsilesinden bahsetsem de aslında insanı yormayan ve bir insan ömrü düşünüldüğünde çok tabi karşılanabilecek bir durum. Ben okurken keyif aldım, size de tavsiye ederim. Keyifli okumalar. Uzun HikâyeUzun Hikâye Mustafa KutluMustafa Kutlu
İnceleme
Uzun HikâyeMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 202345,5bin okunma