Aklı Selim
2022 1. kitabı
Poyraz Karayel dizisinde görmüştüm ilk bu kitabı. O zamandan beri de hep okumak istemişimdir, bir türlü alamamıştım. Sadece bir kitaba çok para vermektense o parayla birçok kitap almak beni daha fazla mutlu eder düşüncesinde olup daha fazla kitap aldım. Nihayetinde kitap daha fazla pahalandı ve daha da pahalanmadan almak istedim. Kitap konuya hızlı bir girişle başladı ve bizi hemen yakaladı ama daha sonraları bağımsız birkaç hikaye serpiştirilmiş aralara, bu kısımlar çok sıkıcıydı bence kitabı okuyanların %90’ı o kısımları atlamıştır. Şarkı kısımlarından bahsediyorum. İlk başta okumaya çalıştım ve beni yorduğunu ve kitabın da farklı yerlere gittiğini sezdiğim için buraları atladım. Bence çoğu kişi bu kısımlarda okumayı bırakmıştır kitabı. Kitaba devam edenler ise aklı selim olanlardı, bu saatten sonra tutunamamak kelimesiyle aklı selim olmak kelimesini bir tutuyorum. Çoğu zaman kendimi selim gibi hissediyorum, insanlardan hiçbir zaman gereken ilgiyi gördüğümü düşünmüyorum, hiçbir zaman anlaşıldığımı ve anlaşılacağımı da düşünmüyorum. Selim gibi insanlar yani başkaları için her şeyi yapan insanlar kendisi için hiçbir şey yapmayan insanlardır. Kitabın bana verdiği en önemli mesajlardan biri de buydu. Bazı kısımlarda içimden ağlamak geldi ama maalesef bu isteğim göz pınarlarımla çıkan anlaşmazlık sonucu karşılık bulmadı. Ne olursanız olun ama aklı selim olmayın sayın okurlar, iyi günler dilerim.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202074,9bin okunma