·160 syf.····Okunma: 22 Kasım 2022 16:35 Edna bir binanın üçüncü katında yaşamını sürdüren yalnız bir kadındır. İşinden sessizce ayrılmıştır. Sessizce diyorum çünkü işe gitmediği dahi anlaşılmayan bir kadındır Edna.
İlgisiz bir anne, ilgili gibi görünen bir babayla büyümüş; çocukluğuna dair anılarının çoğu sürekli değişen dadılarla geçmiştir.
Yaptığı evlilik de mutlu etmemiştir Edna’yı. Kendisi gibi yazar olan kocası Clarence’ın kariyeri için oradan oraya savrulurken kendini unutmuştur Edna.
Anlatılan hikaye öyle bir hikaye ki ne bir eksik ne bir fazla tam da hayat gibi. Edna’nın yalnız hayatında, günler birbirini deviriyor. Edna, kocasının yayınevinin ondan istediği metni yazmaya çalışıyor, yazamıyor. Alt komşusunun ona emanet ettiği bitkilere ve fareye bakmaya çalışıyor bakamıyor. Hayat geçiyor. Edna’nın yakın ve uzak anıları yavaş yavaş siliniyor.
***
İnanılmaz sürükleyici, akıp giden bir anlatı diyemem belki ama okursanız Edna’nın o hafif mağrur, küskün, komik, deli hallerini eminim seversiniz. Sıradan bir komşunun hayatına uzaktan şahit olmak gibiydi bu kitabı okumak.