Eğer dindarsanız bile çok çok büyük büyük ihtimalle dininiz ailenizin dinidir. Eğer ABD'nin Arkansas eyaletinde doğmuşsanız ve Hristiyanlığın doğru, müslümanlığın yanlış bir din olduğunu düşünüyorsanız ve Afganistan'da doğmuş olsaydınız tam tersini düşüneceğinizin pekala farkındaysanız çocuklukta yaşanan beyin yıkamasının kurbanısınızdır.
1000k
1.021 Gösterim
Allah bütün kullarının kalbine sıfatlarıyla tecelli eder. Bu tecelliyi müslüman ulkesinde olup görmeyen de var diğer ülkeler de olup gören de..
Allah her şartta ve zamanda kulunun tavrını bilir. Peygamber'in yanında olup kaybeden de var, Sibirya'da olup kazanan da var.
Kur'an-ı Kerim en büyük mucize. Dinimiz İslâm yeryüzünde ilk insan ve ilk peygamber Âdem (a.s) ile başlar, kıyamete kadar devam eder. İsteyene Allah buldurur.
Çocukların beyninin boş bir levha olduğunu, Chomsky'nin bildiği kadar bizim de bilmemiz gerekir. Hâl böyle olunca, ebeveynler istediği gibi bilgiyi -boş bilgi olsun olmasın- çocuklarının zihnine entegre eder. (Sadece aileyle de kalmaz tabii. Çevre ve toplum da araçtır). Bu din, ideoloji, bir insana karşı bakış açısı vs. kolayca çocuğa dayatılır. Şu anda bunun meyvelerini yaşadığımız coğrafyada görebiliriz. Böylelikle, çocuk bunu doğru olarak sayar ve yaşı 50'ye -ki bu sadece komik sayı- vurana kadar, ne araştırır ne de bakar. Popülasyonun sadece avuca sığan kısmı, "Acaba ailemin veya çevremin dediği doğru mu?" diye kendine sormaya başladığı zaman, rasyonel çerçevede bilgiye ulaşır. Doğru din, doğru ideoloji, şu bu diye şeyler, üfürükten tayyaredir. Reflektif düşünün, eleştirel düşünün, medeni olun ve duygularınıza kulak verin. İnsanı insan yapan sadece bunlardır.
bu konunun bir açıklaması yok; ya atalar dinine inanıyor herkes, ya da torpillisiniz ki istediginiz dine ait topraklarda doğmanız için kıyak geçilmiş.