2022 54. kitabı
“ Emin ol, kadının yüreğindeki rikkat ve şefkât erkeklerin bütün faziletlerine galebe eder.” “ Türk edebiyatının en şenlikli yazarlarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleminden, “polisiye roman” türünün Türkçedeki ilk ve en başarılı örneklerinden Kesik Baş. Hayatta aradığını bulamayan, yaşam zorunluluklarının ağır ağır bir cendere gibi üzerindeki işkencesini artırdığı Nafiz Efendi, çareyi her akşam meyhaneye gitmekte bulur. Bir gece sarhoş halde evine dönerken, hayli derin bir kuyuya düşer. Nafiz Efendi kuyudan tek başına değil, beraberinde bezlere sarılı kesik bir başla çıkacaktır. Bu “cinai muamma”nın soruşturmasını deneyimli zabıta (polis memuru) Remzi ve yardımcısı Seyit efendiler üstlenir. Soruşturma ilerledikçe karşılarına, yeni ve daha sıkı düğümler çıkar.” Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kalemini okumak ayrıcalık olsa gerek. Eserlerinde kullandığı mizahi dil okuru güldürürken dönemin yaşantısını bizlere çok güzel yansıtıyor. Bu eseri polisiye tarzında olunca olayların çözüm şekilleri ve ortaya çıkan sebep-sonuç ilişkisi vay be dedirtiyor. Polis memuru Remzi ve yardımcısı Seyit efendi o dönem şartlarında gizemli cinayeti çözerken yaptıkları çalışmalar için gerçekten alkışı hak ediyorlar.Her ne kadar etkilenmiş olsam bile bu eser aklıma geldiğinde unutamayacağım durum lahana mevzusu olacak:))Türk edebiyatı severlere tavsiyemdir.. Kuşum Emel Güler ile birlikte lahana espirisi eşliğinde tebessüm ederek okuduk eseri:))Yeni kitabımız bizi bekler, sevgiler.. Hüseyin Rahmi Gürpınar
Kesik BaşHüseyin Rahmi Gürpınar · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2021568 okunma