Risale-i Nurları okumadan önce umreye gitmiştim farklı ibadet meslek ve meşreplere katılmış ve kendimi tam olmuş gibi görüyordum.:), taki Risale-i Nur okuyunca çok cahil olduğumun farkına vardım Elhamdülillah, ya farkında olmasaydım, şimdi okumaya ihtiyacımı anladım, düşünmenin diğer büyük ve yapılması gereken ibadetlerden daha üstün olduğunu anladım, "Hiç düşünmezmisiniz?" Ayetini daha iyi anlamaya başladım, bir saat tefekkür'ün bin sene nafile ibadetten, neden üstün olduğunu anladım Elhamdülillah, insanlar şucu bucu diyorlar hiç aldırış etmiyorum cünkü bilmiyorlar, Ben Rabbimi eskiden sevdiğim ile şimdikinin kıyasını yapamıyorum, idrâkim yetersiz kalıyor "SübhânAllah" diyorum. Bazı kesimde haşa 'Kur’an’ı Kerim den üstün tutuyorlar, okumuyorlar' diyorlar. Haşa sümme haşa, hem daha çok okuyorum hem kıymetini daha çok biliyorum, üstadımız, bütün yazılan 130 parça sözler bir ayeti kerimenin okyanusundan bir damla diyor, bir Fatihadaki "Nun" harfini anlatıyor, benim nazarımda Kur’an’ı Kerim i arşlara çıkarıyor, Gönlümün Sultanı Efendimiz Aleyhisselatü Vesselamda, hâkeza bütün imani meseleleri aynı, Elhamdülillah hergün ufkumun açıldığını fark ediyorum. Bunu sadece ben söylemiyorum her okuyabilen söylüyor, Kuran'ı Kerim'e 350binden fazla tefsir yazılmış, Risale-i Nurlar ilk yazıldığı zamanlar, Mısır Ulemaları Birliği gazeteye şöyle bir ilan vermişler, "1400 yıldır Kur’an’ı Kerim'e böyle bir tefsir yazılmamıştır." Çünkü asrımızın insanı "İmani meselelere ŞÜPHELİ" olduğu için, isbat ve delil gerekiyor, Allah'ın izni ile Risale-i Nurlarda o vazifeyi tam yapıyor Elhamdülillah.
Rabbim istifademizi ziyade eylesin, İslamı yüreğimize nakşetsin,
Merhum Bediüzzaman hazretlerindende razı olsun.